25n
Orgull
Orgull

La ciutadania del Puig decidirà el nom de la nova plaça ubicada junt a l’esplanada del Monestir

La ciutadania del Puig decidirà el nom de la nova plaça ubicada junt a l’esplanada del Monestir
17/08/2018 -

L’Ajuntament del Puig està a punt d’inaugurar una nova plaça adaptada per a persones amb diversitat funcional. L’espai s’ubica al costat de l’esplanada del Monestir, en el lloc on estava el solar d’una antiga fàbrica de conserves coneguda popularment com la Conserveta.

Per triar el nom de la plaça, el consistori ha preparat una consulta popular a través de la qual siga la ciutadania qui tinga la darrera paraula.

La consulta parteix del Consell de Participació local i es realitzarà, de manera presencial, en una urna que s’instal·larà en l’Ajuntament del 20 al 31 d’agost i que es desplaçarà al carrer durant els actes centrals de les festes patronals de la Mare de Déu.

Les persones que hi participen hauran de triar entre una llista de quatre noms proposats pel Consell de Participació local: de la Comunitat Valenciana, del Cant Valencià, del Monestir o de la Conserveta.

L’alcaldessa Luisa Salvador assenyala que “amb iniciatives com aquesta estem implantant una nova manera de governar i gestionar el poble, més propera a les persones”.

Aquest consell ciutadà està format per una mostra representativa de la diversitat sociocultural i demogràfica del municipi. Entre les seues funcions, hi ha la de canalitzar la participació del veïnat a través de processos participatius com aquesta consulta ciutadana.

“En estar la plaça ubicada al costat del Monestir, declarat monument històric-nacional, hem hagut de dissenyar-la seguint les directrius i limitacions de la Direcció General de Patrimoni i el marge d’actuació era molt curt. La intenció és que, com vam fer amb el pla de reforestació de la muntanya de la Patà, la ciutadania puga dir la seua en els projectes públics sempre que els requisits tècnics ho permeten”, assenyala la regidora de Participació María Saldaña.

El projecte de construcció del nou espai públic està planificat en dues fases. Una primera, que acaba ara, de pavimentació i equipament de la zona, i una segona en què es restaurarà el fumeral de l’antiga fàbrica de conserves.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 3 =