25n
25N
25N

El PSPV demana al Govern impulsar el transport ferroviari per a "garantir el proveïment essencial i sanitari"

El PSPV demana al Govern impulsar el transport ferroviari per a "garantir el proveïment essencial i sanitari"
28/06/2020 -

La portaveu d’Obres Públiques i Infraestructures del PSPV-PSOE en Les Corts, Sandra Martín, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a demanar al Govern central que impulse dins del Pla de Reconstrucció Social i Econòmica el transport de subministraments per ferrocarril per a “garantir el proveïment essencial i sanitari durant les emergències”.

En aquest sentit, Martín ha destacat que “una de les coses més importants que ens ha mostrat aquesta pandèmia és la imminent necessitat de crear una logística de proveïment ràpida i que incloga a tot el territori”. “Ara més que mai és el moment d’apostar per infraestructures com el Corredor Mediterrani”, ha assenyalat en un comunicat.

La portaveu socialista d’Obres Públiques i Infraestructures en Les Corts ha plantejat en l’escrit la necessitat de “continuar amb les inversions per a completar el Corredor Mediterrani i modernitzar el Corredor Cantàbric”. Tots dos, assegura Martín, “són els principals connectors de la Comunitat Valenciana amb la xarxa transeuropea per al transport ferroviari de mercaderies”.

A més, la diputada del PSPV ha incidit en què “si durant la normalitat el transport de mercaderies per ferrocarril és estratègic, en situacions d’emergència com la que travessem, que impliquen una restricció en la mobilitat de viatgers i per tant un alliberament de la xarxa, s’ofereix com una alternativa immillorable de proveïment essencial i sanitari”.

Finalment, Martín ha destacat que el transport per ferrocarril “no sols optimitza el rendiment econòmic, sinó que, una cosa igual d’important i que està en el nucli de les polítiques del Consell, respecta el compromís mediambiental que demanden els Objectius de Desenvolupament Sostenible -ODS- de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =

CCCC
torrent