25n
25N
25N

El programa 'Música al Carrer' oferix les actuacions del Centre Instructiu musical i Unió Musical Santa Cecilia, ambdues de Castellar-Oliveral

El programa 'Música al Carrer' oferix les actuacions del Centre Instructiu musical i Unió Musical Santa Cecilia, ambdues de Castellar-Oliveral
12/11/2016 -

La proposta del programa “Música al Carrer” de la Regidoria de Cultura permetrà gaudir aquest cap de setmana de dues agrupacions musicals de Castellar-Oliveral: el Centre Instructiu Musical i Unió Musical Santa Cecilia. Es tracta d’una nova edició del programa que ha impulsat l’Ajuntament amb la col·laboració de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (COSOMUVAL), i que es prolongarà fins al pròxim dia 11 de desembre.

El Centre Instructiu Musical oferirà el seu concert al Parc de Capçalera, sota la direcció de Manuel Baixauli Ferrer. La formació oferirà un repertori integrat per peces de diferent caràcter, des del pasdoble “València-Llíria” de Miguel Pascual, a “La Zarzuela”, un compendie de peces molt conegudes amb arranjament de Pascual Peris, així com el recorregut musical “Bandes del món”, de Paul Yoder, entre altres.

El Centre Instructiu Musical de Castellar-Oliveral va ser fundat l’any 1993 amb la referència, i el nom, de la primera banda que va tenir el poble, entre els anys 1933 i 1936, la trajectòria dels quals va quedar truncada per l’esclat de la Guerra Civil. En l’actualitat, el Centre compta amb una escola de educandes amb un equip docent de 10 professors titulats.

Per la seua banda, la Unió Musical Santa Cecilia Castellar/Oliveral va nàixer en 1983 com un conjunt infantil integrat per 30 alumnes de 8 a 12 anys que havien iniciat els seus estudis musicals a l’escola social i en conservatoris. Des dels seus començaments, ha participat en nombroses actuacions tant a Castellar com en altres espais, programes de radi i televisió, festivals… i inclús en països com Àustria, Holanda i França.

Per a l’actuació del pròxim diumenge al Mercat de Colón, han preparat un repertori integrat per peces com “Sisco”, de Daniel Ferrero Silvaje; “El moro del sinc”, de Rafael Giner Estruch (ambdues s’interpretaran conjuntament amb la colla de tabalets i dolçaines “La colla del Pont”); “Fantasia al voltant de la música del cinema “de Josep Mut; “Andrés contrabandista”, d’Oscar Navarro i “Divertiment ‘a dos'”, d’Enrique Cárcel (amb la col·laboració d’Enrique Cárcel (autor) i Emilio Cárcel, membres de la Banda Municipal de València); i “The year of the dragon”, de Philip Sparke.
El director és Miguel Peris Martínez, i en les dues marxes mores el director serà Joan Carles Alonso.

Tots dos concerts començaran a les 12.00 hores del pròxim diumenge. La música arriba d’aquesta manera a diverses localitzacions repartides per tota la ciutat: el mercat del Cabanyal, el mercat i el parc de Benicalap, el parc de Capçalera, el mercat de Colón, la plaça de les Drassanes i els Jardins de Vivers.

Segons ha explicat la regidora de Cultura Glòria Tello, “volem una ciutat de barris, on la cultura estiga ben present per tots els racons. La música és festa i celebració i en la seua essència està ser compartida. Portar la música als barris és crear ciutat i teixir una xarxa d’alegria i connexió”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + vint =