25n
25N
25N

El programa de Gestió del Talent de la Diputació arriba a la final del “Startup Olé & Startup Europe Awards”

El programa de Gestió del Talent de la Diputació arriba a la final del “Startup Olé & Startup Europe Awards”
08/09/2016 -

El programa de Gestió i Tornada del Talent de la Diputació de València ha sigut nominat al premi de “Millor Programa Públic de Tornada i Atracció del Talent 2016” que lliuren la Startup Olé i la Startup Europe Awards.

Es tracta d’una de les dues categories –l’altra premia a la “Millor Administració pública per a Startups”- del recentment creat premi conjunt “Startup Olé & Startup Europe Recognition Awards 2016”, amb les quals es pretén reconèixer el treball que des de les administracions públiques s’està realitzant per a recolzar i impulsar l’emprendiment a Espanya. El diputat de Projectes Europeus i responsable del programa en la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes, ha assenyalat que amb aquesta nominació “es reconeix el treball que des de la Diputació venim fent per a recolzar als nostres joves i aconseguir que tinguen un espai on créixer professionalment, sense necessitat de anar-se’n fóra”. Per a açò, la Diputació ha destinat més de quatre milions d’euros a aquest programa que s’articula en tres línies de treball: la Dipu et beca, destinada a joves estudiants universitaris i de cicles formatius; les Beques postgrau, per a llicenciats; i la Dipu t’Eurobeca, que permetrà als llicenciats realitzar pràctiques a Europa.
A més, durant l’últim curs, s’ha engegat els “Dijous europeus”, jornades obertes de comunicació sobre projectes europeus en les quals emprenedors, empreses i institucions es donen cita en la Diputació per a establir, reforçar i connectar xarxes professionals.

El programa de Gestió i Tornada del Talent de la institució valenciana, que haurà de competir amb les iniciatives del Govern basc, el Parc Tecnològic de Fuerteventura i la Direcció general de Joventut de Castella i Lleó, ja va ser premiat en 2015 amb el “European Label for Quality Internships” de l’InternsGoPro.

Els dies 7 i 8 de setembre a Salamanca

Els guardons es lliuraran en el marc de les jornades Startup Olé, que organitza la Universitat de Salamanca, el seu Parc Científic i la Comissió Europea a través de la seua iniciativa Startup Europe, els dies 7 i 8 de setembre a Salamanca. La Fundació Finnova com partner de Startup Olé ha sigut l’encarregada de coorganitzar les taules redones, “Tornada i atracció del talent emprenedor” i “Paper de l’Administració Pública en el suport a l’ecosistema emprenedor”, en les quals es presentaran les iniciatives locals nominades perquè el jurat, compost per personalitats com Isidro Laso, de Startup Europe de la Comissió Europea, i Juanma Romero, director del programa Emprende de TVE, trie al programa que demostre el major suport continu a l’emprendiment i a la contribució a l’augment de la taxa d’emprendiment a Europa.

Moderats pel director de Emprende de TVE, les iniciatives presentades per les administracions públiques espanyoles hauran d’exposar les accions que han realitzat, les propostes i els plans de suport a l’emprendiment per a l’any 2017, així com els seus programes dirigits a la tornada, atracció i retenció del talent emprenedor. Durant les jornades, a les quals assistiran més de 1.000 persones procedents de 54 països, participaran més de 100 ponents europeus, més de 100 startups d’èxit internacional, 17 grans corporacions, més de 60 inversors i plataformes de crowdfunding, més de 50 acceleradores i espais de coworking, així com 16 institucions.

Els premis

El guanyador del premi “Millor programa de Tornada i Atracció de Talent 2016” tindrà preferència per a organitzar i ser la seu de “Startup Olé 2017”, així com formar part del Jurat d’Experts per a Startup Olé 2017, a més de beneficiar-se per un any del servei EU Startup Help Desk, de la Fundació Finnova. Açò permetrà a la Diputació disposar d’informació de primera mà i personalitzada sobre convocatòries de finançament Europeu, esdeveniments i cerca de socis vinculats a emprenedors en la Unió Europea per als seus programes i instruments de suport.

La Startup Europe Awards és una iniciativa promoguda per la Comissió Europea i implementada per Finnova en col·laboració amb Startup Europe, amb el propòsit de crear una aliança d’entitats de suport a l’emprendiment i la innovació i així incrementar la taxa d’activitat emprenedora en la Unió Europea, que actualment arriba al 8% segons Eurostat. D’altra banda, pretén reconèixer el dur treball dut a terme per les startups dirigides per europeus i establides a Àsia, Europa, Llatinoamèrica, Israel, Emirats Àrabs i Estats Units.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =