caixa popular

El president Ximo Puig es reuneix amb el lehendakari Iñigo Urkullu aquest dimarts

En la trobada es tractarà l’impuls del corredor ferroviari Mediterrani-Cantàbric i el desenvolupament del polítiques industrials i d’innovació

El president Ximo Puig es reuneix amb el lehendakari Iñigo Urkullu aquest dimarts
15/05/2017 -

El president de la Generalitat realitza aquest dimarts un viatge institucional al País Basc en el qual mantindrà una reunió amb el Lehendakari Iñigo Urkullu i visitarà el Port de Bilbao. El viatge està emmarcat en una sèrie de contactes que ha mantingut el president amb els presidents de diferents comunitats autònomes amb interessos comuns. Fins ahir, el president s’ha reunit amb els presidents de Múrcia, Aragon, Catalunya, Andalucia i Balears.

En la trobada amb el president del govern basc s’abordaran diferents aspectes relacionats amb el desenvolupament econòmic. L’eix fonamental serà la connexió entre els ports de València i de Bilbao a través de la línia ferroviària Sagunt-Saragossa-Bilbao.

Aquesta línia, que precisa d’una urgent inversió per a poder ser competitiva, és essencial per a poder connectar tant els recintes portuaris dependents de les dues autoritats portuàries com l’enllaç amb les zones logístiques instal·lades a Aragó. Els governs de la Comunitat Valenciana i d’Aragó ja han rubricat un acord conjunt per a reclamar al Govern central aquesta inversió.

En la reunió el president Ximo Puig i el lehendakari Iñigo Urkullu abordaran, per tant, estratègies conjuntes per a reclamar aquesta infraestructura, reclamada pels empresaris i que un recent informe encarregat per la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) ha demostrat com a necessari i eficient econòmicament.

A més, els dos presidents autonòmics tractaran sobre polítiques industrials i d’innovació, aspectes del teixit productiu que comparteixen tant la Comunitat Valenciana com el País Basc.

Abans de la reunió amb Urkullu, el president, acompanyat del president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, realitzaran una visita institucional al Port de Bilbao, on els directius dels dos recintes portuaris signaran un conveni de col·laboració.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 20 =

viva gym canovas
recogida residuos organicos en valencia
bienal mislata
Obra Yolo en el teatro escalante