25n
25N
25N

El President anuncia l'engegada de les obres per a la finalització del Àgora

El President anuncia l'engegada de les obres per a la finalització del Àgora
20/03/2017 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha reunit amb el director general de Cacsa, Enrique Vidal, qui l’ha informat que les obres per a acabar l’edifici de l’Àgora, en la Ciutat de les Arts i les Ciències, es van a engegar en el pròxim mes.

Amb aquest projecte es dóna per fi eixida a un edifici inacabat, sense ús i amb un alt cost de manteniment, i es compleix així la promesa del Govern valencià d’acabar les obres de l’Àgora, que es va a convertir en la seu a València de la Caixa Fórum.

L’acord al qual s’ha arribat per al reprendre el tancament definitiu de l’edifici, estableix que el projecte tindrà un cost de 4,6 milions d’euros, tal com ha explicat el President, un xifra que contrasta amb els més de 20 milions previstos en el projecte inicial i que suposaven una inversió “inassumible” per a la Generalitat.

Està previst que aquestes obres comencen el pròxim dia 4 d’abril i que estiguen acabades en un termini d’un any. A més, de forma paral·lela, s’engegaran les obres internes corresponents a la construcció de la mateixa Caixa Fórum.

En aquest sentit, el cap del Consell ha assegurat que la instal·lació de la Caixa Fórum a València suposa “un revulsiu fonamental per a la cultura i per a la mateixa Ciutat de les Arts i les Ciències”.

“Es tracta de passar d’una política de grans contenidors, a una política de continguts al servei de l’interés general dels ciutadans”, ha destacat Puig, qui també ha recordat que acabar est edifique “d’una manera raonable en termes econòmics”, era un dels seus principals compromisos.

Per la seua banda, el director general de Cacsa, ha destacat que aquest projecte s’ha dut a terme en col·laboració amb l’arquitecte Santiago Calatrava, que ha sigut l’encarregat de la redacció el nou projecte per a tancar les obres, després que el consell d’administració de Cacsa considerara “inassumible” finalitzar el projecte en els termes previstos inicialment i amb un cost de més de 20 milions d’euros.

El pla actual preveu tancar l’Àgora, restaurar tots els desperfectes, així com repassar el trencadís davant les possibles deterioracions que puga haver-hi a causa de les obres.

Quant a la instal·lació de Caixa Fórum en l’Àgora, Vidal ho considera “una fita” per al conjunt de la Comunitat Valenciana, i ha assegurat que amb aquesta iniciativa es crea “una simbiosi perfecta” que encaixa perfectament amb l’activitat social i cultural que desenvolupa la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =