25n
25N
25N

El PPOS 2016-2017 deixa prop d’un milió d’euros en els municipis del Valle de Ayora

El PPOS 2016-2017 deixa prop d’un milió d’euros en els municipis del Valle de Ayora
25/08/2016 -

El Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) de la Diputació de València destina un total de 943.560 euros als municipis d’Ayora (206.145 euros), Cofrentes (132.267 euros), Cortes de Pallas (195.642 euros), Jalance (102.133 euros), Jarafuel (119.888 euros), Teresa de Cofrentes (110.697 euros) i Zarra (77.087 euros).

Aquestes set localitats de la comarca del Valle de Ayora invertiran les ajudes en actuacions per a renovar infraestructures hídriques, millorar instal·lacions municipals i construir nous espais com una oficina de turisme o un alberg municipal.

En concret, Ayora destinarà els 206.145 euros del PPOS a la millora de la xarxa hídrica del carrer Miguel Molsós, a realitzar obres de condicionament i reforma del gimnàs municipal i a la substitució de coberta el Cinema Regi del municipi. Per la seua banda, Cofrentes invertirà els 132.267 euros en un nou pas de canalitzacions en la carretera N300a.

La localitat de Cortes de Pallas rebrà del PPOS un total de 195.642 euros que desglossarà en quatre actuacions diferents. D’una banda, iniciarà la primera fase de la construcció d’una oficina de turisme; en segon lloc, s’habilitarà un centre social en l’Or, després d’adequar el mirador i la sala de consultori mèdic, i tancar la sala multiusos; la tercera inversió consistirà a reparar la bassa d’Otonel; i, finalment, el municipi acabarà amb l’ajuda del pla provincial les obres de l’ermita Viñuelas.

Quant a Jalance, el consistori del municipi ha informat que els 102.133 euros es destinaran a la construcció de 56 nínxols en el cementeri municipal i a la reurbanització i renovació del sistema de sanejament del carrer Isabel la Catòlica.

Els altres tres municipis del Valle de Ayora destinaran la totalitat de les ajudes a una única actuació: Jarafuel invertirà els 119.888 euros del PPOS en la renovació d’infraestructures hídriques i la reurbanització del carrer Nemesio Gozalvez; Teresa de Cofrentes construirà la primera fase d’un alberg municipal amb els 110.697 euros que li correspon; i Zarra podrà reformar i millorar el seu poliesportiu municipal amb els 77.087 euros de la Diputació de València.

El doble d’ajudes que en 2015

El nou PPOS repartirà enguany 34 milions d’euros, el doble que en 2015, entre 261 municipis, 26 mancomunitats i tres entitats menors, la qual cosa suposa pràcticament la totalitat de la província.

Tots els municipis rebran una assignació major a la d’anys anteriors, en un pla que simplifica els tràmits burocràtics i incorpora criteris perquè la fórmula de repartiment siga més justa i transparent.

D’aquesta forma es compleix l’objectiu anunciat pel president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, que en el ple d’investidura va avançar la voluntat de la nova Corporació de “concentrar més recursos en el PPOS i respectar l’autonomia dels alcaldes a l’hora de decidir les inversions que necessiten els seus municipis, posant fi a 20 anys d’arbitrarietat”.

En la mateixa línia, la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, va assegurar que la nova fórmula de repartiment de les ajudes “portarà el PPOS a tots els ajuntaments amb independència del seu color polític”.

Per la seua banda, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, va explicar com una de les novetats del Pla “el període ampli per a sol·licitar les ajudes i l’avançament del 85% dels diners amb l’adjudicació dels projectes”.

Criteris per a calcular les ajudes

A més del nombre d’habitants i la superfície, criteris que es mantenen, també s’han afegit el percentatge de desocupació en cada municipi, l’existència de nuclis històrics, el cost dels serveis, tant els obligatoris com els no obligatoris, i l’adhesió al Pacte d’Alcaldes. Gràcies a aquest últim criteri, el nombre de municipis valencians adherits al pacte de l’organisme europeu que lluita contra el canvi climàtic ha passat de 13 a 54, una xifra que s’espera augmente en els pròxims mesos.

El nou Pla Provincial d’Obres i Serveis es va pactar amb tots els grups polítics amb representació en la Diputació de València i va ser aprovat en sessió plenària amb el vot a favor de tots els partits excepte del PP, que es va abstenir.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + quatre =