25n
25N
25N

El PPCV exigeix a Puig el tancament de l'Oficina Lingüística, cessar la "catalanització" i demana reprovar a Marzà

El PPCV exigeix a Puig el tancament de l'Oficina Lingüística, cessar la "catalanització" i demana reprovar a Marzà
27/06/2020 -

La portaveu d’Educació del PPCV en Les Corts, Beatriz Gascó, ha demanat al ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, el “tancament immediat” de l’Oficina Lingüística i que “cessament el permanent intent de catalanització de la societat valenciana per part del Consell”.

A més, Gascó ha anunciat en un comunicat la presentació d’una proposició no de llei per a reprovar al conseller d’Educació, Vicent Marzà, després que la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) haja declarat nuls diversos articles del decret del Consell de novembre de 2017 pel qual es regula la creació i el funcionament de l’Oficina de Drets Lingüístics.

Després d’aquesta “nova garrotada judicial”, el PP ha reiterat la seua petició de dimissió del “conseller nacionalista”. “Però no s’anirà perquè és ací per a això, ‘per a fer país”, ha postil·lat Gascó, que considera “increïble” que Puig, “malgrat les nombroses sentències en contra seua, que evidencien la catalanització de la Comunitat, encara no ho haja cessat” a Marzà, ha precisat.

Gascó ha assenyalat que “la inacció de Puig, que ha abandonat l’educació en mans dels nacionalistes a canvi del seu suport, ens condemna a patir un conseller independentista que mai ha renunciat a implantar ací el full de ruta catalanista”. “Davant la seua passivitat, nosaltres presentem aquesta reprovació”, ha defensat.

“El conseller sabia que aquest decret era il·legal perquè així li ho van dir en el seu moment el CJC i els mateixos òrgans de Presidència, però li va donar exactament igual”, ha assegurat, i ha lamentat que “per a Marzà és més important aplicar un model secessionista que la seguretat jurídica”. “Anteposa ideologies radicals a les garanties bàsiques dels ciutadans”, ha afegit.

Gascó ha indicat que “després de la nova garrotada judicial del TSJ a la política catalanista de Puig en la Comunitat Valenciana, exigim el tancament immediat d’aquesta Oficina, una còpia de l’Oficina de garanties lingüístiques creada a Catalunya”.

“No estem disposats a consentir que s’atropellen els drets dels valencians. Els tribunals han dit que la política lingüística de Marzà no s’ajusta a dret, vulnera drets personals, la llibertat dels ciutadans i ataca l’ordenament jurídic”, ha remarcat.

Ha asseverat que “l’organisme que es pretenia crear no tenia cap garantia per als ciutadans”, i ha criticat que “era un decret reprovatori, que creava un registre de bons i dolents, que no obeïa a cap procés administratiu i que vulnerava la llei de protecció de dades i fins i tot la protecció de menors”. “Contenia mesures en l’àmbit privat, immiscint-se en oficines, comerços, despatxos o en les pròpies cases”.

“Pretenia amb aquesta Oficina, al marge de la llei, estigmatitzar als valencians que decidiren parlar castellà i provocar una confrontació entre ciutadans com a Catalunya”, ha apuntat.

La dirigent ‘popular’ ha afirmat que “mai ha sigut l’Oficina Lingüística de drets lingüístics dels valencians, sinó dels drets lingüístics de Compromís, Escola Valenciana i Plataforma per la Llengua, les tres entitats que reivindiquen la creació dels Països Catalans”.

“ÚNICA GARANTIA EN DEFENSA DELS DRETS LINGÜÍSTICS”

La portaveu del PP ha assenyalat que la seua formació “ha sigut l’únic mur de contenció del catalanisme en la Comunitat Valenciana”. “Si no haguérem acudit als tribunals i ajudat associacions a fer-ho, ara tindríem una oficina coaccionant, perseguint i confrontant als valencians”, ha defensat.

“El PP és l’única garantia per a defensar els drets lingüístics dels valencians. Des del Partit Popular continuarem defensant les dues llengües oficials de la Comunitat i no deixarem que el Consell continue atropellant drets i intentant aplicar el mateix full de ruta que l’independentisme català”, ha pronunciat.

Finalment, Gascó ha garantit que el Botànic “ha de tindre clar que no ens callaran”. “El Consell busca la fractura social i impossibilitar la pacífica convivència de la societat valenciana”, ha censurat.

“En el PP estem amb el bilingüisme actiu. Una cosa és fomentar i promoure el valencià i una altra castigar als qui vulguen utilitzar qualsevol de les dues llengües oficials. Aquest era l’objectiu d’aqueixa ODL: castigar i perseguir a les persones que no parlaren com ells volien. No es pot perseguir a la gent per parlar una llengua”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =