25n
25N
25N

El PPCV afirma que el PSOE és "un problema per a la indústria automobilística"

El PPCV afirma que el PSOE és "un problema per a la indústria automobilística"
01/11/2019 -

El cap de llista del PP al Congrés per València, Betlem Hoyo, ha assegurat aquest divendres que “el PSOE s’ha convertit en un problema per a la indústria automobilística valenciana” i ha lamentat que fruit de les seues “polítiques erràtiques hi haja empreses que són puntals en l’economia valenciana com Ford que viuen un perillós període d’incertesa laboral”.

Així ho ha manifestat depsués que aquest dijous es coneguera que la planta de motors de Ford a Almussafes (València) deixarà de fabricar els motors Ecoboost de 2.0 i 2.3 litres en 2024, després que la companyia haja decidit que la nova generació d’aquests propulsors es produïsca a Amèrica del Nord a partir de 2022.

La parlamentària ha subratllat les “moltes incògnites sobre l’abast” que aquesta decisió pot tindre sobre l’ocupació a la fàbrica d’Almussafes i en les empreses auxiliars que nodreixen de components a Ford, ha assenyalat en un comunicat.

Hoyo ha recalcat que les indústries de l’automòbil constitueixen un dels sectors industrials més importants d’Espanya, ja que representen el 9 per cent del PIB i donen ocupació a més de 200.000 persones, “convertint a Espanya en el nové fabricant a escala mundial, encara que abans de governar el PSOE era el huité”.

“La inestabilitat que ha provocat el Govern de Pedro Sánchez amb els seus canvis d’opinió sobre l’ús del dièsel ha espantat la producció de les nostres indústries, com el cas de Ford, que busquen llocs on la fabricació de vehicles estiga assegurada per l’estabilitat polític-econòmica i la certitud jurídica”, ha indicat Hoyo.

CAIGUDA DE VENDES

La dirigent del PP ha remarcat que des de l’arribada del president Pedro Sánchez al Govern “s’acumulen els mesos de caiguda en la venda de vehicles el que a més contribueix a l’envelliment del nostre parc automobilístic fins a superar els 12 anys d’edat mitjana”.

La número u per València a la Cambra Baixa ha incidit en què el PP és “l’única garantia de llibertat, estabilitat i seguretat per a un sector industrial que és puntal de la nostra economia” i ha citat el foment de l’estalvi i l’aplicació de mesures fiscals que “eviten l’asfíxia de les famílies com a objectius irrenunciables per a facilitar aqueixa renovació del parc automobilístic”.

“El PP no prohibirà el dièsel i enfront de la improvisació de Sánchez oferim certesa; reformarem la tributació de vehicles reduint el pes de la fiscalitat en la compra facilitant l’adquisició de vehicles més eficients i a impulsar el Pla de Recàrrega Total per a aconseguir el desenvolupament efectiu de les infraestructures de reposició d’energia no contaminants, especialment a les ciutats”, ha manifestat.

La candidata al Congrés ha assegurat que cal “garantir la transició cap a l’ús de vehicles propulsats per una altra mena d’energia de manera tranquil·la, garantint la continuïtat dels models vigents i una implantació gradual dels nous”, ja que “és l’única manera de garantir l’ocupació de qualitat, estable i amb salaris alts”.

Al seu judici, “la transició energètica ha de ser sense imposició” i realitzar-se “de manera gradual, sense imposar dates límit com està fent el PSOE”, ha criticat. Ha lamentat que “les traves al sector automobilístic espanyol posen en perill els més de 30.000 milions d’euros que recapta l’Estat en virtut d’ingressos fiscals procedents d’aquest segment clau de la nostra economia”.

Belén Hoyo ha assegurat que el PP defensarà les indústries “pel seu valor estratègic en la creació d’ocupació de qualitat, amb salaris més alts i una major productivitat respecte a altres sectors” en un context global que “no resulta gens favorable i que tampoc sembla que vaja a millorar en els pròxims mesos”.

AMENACES A LA INDÚSTRIA

La número u al Congrés ha reflexionat sobre els perills als quals s’enfronta la indústria espanyola en general i la valenciana en particular, que veu com “el proteccionisme més gran de potències com els Estats Units, l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea i la desacceleració econòmica que aguaita a Espanya són factors que poden dificultar seriosament la competitivitat dels nostres fabricants”.

El sector industrial, que “és un motor de la innovació i desenvolupament tecnològic del nostre país”, “ha d’emprar aqueixos avanços de la tecnologia als processos productius, la qual cosa ajudarà a millorar la competitivitat i a reduir els costos”, ha indicat.

Belén Hoyo ha destacat que el Partit Popular apostarà per “eliminar els obstacles que desincentiven l’increment de grandària i fomentar les estratègies empresarials que permeten augmentar la dimensió mitjana de l’empresa industrial”.

Finalment, ha defensat que cal “garantir l’equilibri entre sostenibilitat mediambiental i competitivitat de les empreses industrials radicades a les nostres províncies” i “evitar la deslocalització d’empreses cap a llocs on la producció es realitza amb estàndards de seguretat i protecció més baixos que els que tenim a Espanya”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =

programacion rialto
museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020