25n
25N
25N

El PP denuncia a Ribó i quatre edils davant Justícia per "incomplir" el protocol Covid en accedir a col·legis

El PP denuncia a Ribó i quatre edils davant Justícia per "incomplir" el protocol Covid en accedir a col·legis
08/09/2020 -

El grup municipal ‘popular’ a l’Ajuntament de València ha posat en coneixement de la Conselleria de Justícia el que considera una “molt desencertada” decisió de l’alcalde, Joan Ribó, i quatre regidors, en accedir a diversos col·legis municipals en la primera jornada de ‘tornada a l’escola’, amb el que “va incomplir” el protocol Covid-19 acordat entre les conselleries d’Educació i Sanitat.

En l’escrit es denuncien els “incompliments” dels protocols adjuntant fotografies de l’alcalde i els regidors a l’interior de col·legis tant al pati com en aules. L’escrit també serà remés el mateix escrit a les conselleries de Sanitat i Educació.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha demanat “explicacions” a Ribó i als seus regidors per la “desencertada i inoportuna” visita de tres col·legis de València i ha criticat que, amb aquesta acció, es “va buscar la foto, en el pitjor moment”, segons ha apuntat en declaracions als mitjans després de la celebració d’una Junta de Portaveus en el consistori.

Catalá ha subratllat que ha volgut demanar explicacions a l’alcalde davant la “greu imprudència” i ha assenyalat que Ribó ha justificat la seua visita en què volia recollir “manques” dels centres, quan és una cosa que, al seu judici, s’ha de realitzar durant tot l’any i no en l’inici del curs. Per aquest motiu, traslladen a la Conselleria de Justícia el succeït, com a departament responsable de constatar incompliments de mesures Covid.

“DONAR EXEMPLE”

Segons Catalá, a més d’incomplir normatives, alguna cosa que és “molt greu”, l’alcalde i els seus regidors “havien de donar exemple” a la ciutadania però han fet “el contrari”, segons ha afegit en un comunicat posterior.

L’alcalde va visitar els col·legis de Benimaclet, Profesor Santiago Grisolía i Fernando de los Ríos, on va accedir a pati i aules, segons assegura la portaveu del PP, que subratlla que el protocol Covid 19 a les aules és “molt clar i no permet l’entrada al centre de ni dels pares i només poden entrar professors i alumnes amb unes estrictes normes d’aïllament”.

Catalá ha subratllat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va suspendre el tradicional acte d’inici de curs i no va acudir a cap centre docent per a complir el protocol, igual que el conseller d’Educació, Vicent Marzà. Així mateix, Catalá ha recalcat que no poden accedir ni les famílies als col·legis.

El PP enumera una llista d’incompliments del protocol, com la distància interpersonal d’1,5 metres entre els regidors, i altres extrems com la mateixa visita quan estan restringides, “excepte l’estrictament imprescindible”.

En aquest sentit, considera que Ribó “va ser la nota discordant en l’inici de curs incomplint al costat del seu seguici, format per regidors i assessors, el protocol disposat en els centres educatius”. “Sembla que el preocupa més fer-se la foto que el compliment d’un protocol que té com a objectiu preservar la salut d’alumnes i professors”, han lamentat des del PP.

Catalá ha demanat a l’alcalde Ribó que “pense menys a fer-se fotos i que comence a realitzar test massius” i instar a fer-ho a Sanitat “com reclamen pares i professors com la millor mesura per a frenar qualsevol rebrot a les aules”. També continua insistint el PP que l’Ajuntament dote de mascaretes a les famílies amb menys recursos, ja que el cost mensual pot suposar per a una família més de 120 euros.

Finalment, ha lamentat que “l’alcalde i els seus regidors no hagen tingut hui una actitud exemplar quan milers de mares i pares estan sent totalment respectuosos amb la normativa sanitària en deixar als seus fills en l’entrada dels col·legis”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + huit =