25n
25N
25N

El PP de València mobilitza als seus militants i inicia una campanya de recollida de signatures contra la llei Celaá

Catalá recorda que en la Comunitat Valenciana hi ha 42 sentències del Tribunal Superior de Justícia en contra de la supressió de concerts educatius que tenien demanda social, “són 42 maçades judicials a la intenció del conseller d’Educació d’acabar amb la concertada.

El PP de València mobilitza als seus militants i inicia una campanya de recollida de signatures contra la llei Celaá
20/11/2020 -

El PP de València i el Grup Municipal han iniciat hui una campanya de recollida de signatures contra la llei Celaá que és un atac contra la llibertat especialment contra l’educació concertada. La portaveu del Grup Popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha anunciat que “la campanya del PP recorrerà tots els barris de la ciutat” i que “ja s’ha començat a mobilitzar a militants i simpatitzants per a la recollida de signatures”

Aquesta campanya s’inicia després de l’aprovació ahir de la llei i després del rebuig del Govern de Ribó i PSOE a la moció del Grup Popular que demanava “instar el Govern de la Nació a paralitzar la Llei orgànica de Modificació de la LOE (LOMLOE) a fi de trobar un acord amb la comunitat educativa. Al mateix temps que instava l’Ajuntament a secundar i adherir-se al manifest de la Plataforma “Més lliures, més plurals, més iguals”. El PP va defensar que més de la meitat dels pares de la ciutat de València porten als seus fills a col·legis concertats que ara la llei Celaá vol eliminar.

Per a Catalá, la Lomloe conté dos components molt perills” per a la pluralitat i la llibertat educativa” En primer lloc, ha explicat, “l’eliminació del concepte demanda social, que dona cobertura a les aules de la concertada perquè siguen lliurement sol·licitades pels pares; I en segon lloc, “la preservació del castellà com a llengua vehicular en els nostres sistema educatiu”.

“Són dues qüestions nuclears que pretenen eliminar”, ha afirmat, “per a aquesta manera donar cobertura a les imposicions ideològiques de l’esquerra en matèria educativa”, va afegir la portaveu del PP.

A més, la reforma de la llei educativa, ha advertit, “no persegueix la millora del rendiment acadèmic ni intenta eliminar o reduir el fracàs escolar al nostre país”. És una reforma “amb la qual pretenen donar cobertura jurídica a una imposició i a la piconadora ideològica de l’esquerra”.

Catalá ha indicat que el PP de la ciutat de València es va sumar fa unes setmanes al manifest de la plataforma Més Lliures, Més Plurals i Més Iguals en contra de la reforma de la Llei orgànica d’Educació (LOMLOE).

La portaveu ha coincidit amb l’al·legat d’aquesta plataforma que la reforma de la llei “restringeix la llibertat dels pares en l’educació dels seus fills i atempta contra pluralitat del nostre sistema educatiu, atacant al model d’educació concertada – àmpliament recolzada per les famílies del nostre país- i trencant la complementarietat de xarxes recollida en la Constitució”.

“Davant els atacs a la llibertat dels pares per a triar els centres educatius en els quals es formen els seus fills, i davant la voluntat política d’acabar amb l’educació concertada, no podem romandre impassibles, i hem de mostrar obertament el nostre total suport a les AMPAs, a les associacions de col·legis concertats, a la Mesa de l’Educació en Llibertat i a la plataforma Més Plurals, Més Lliures i Més Iguals , en el seu defensa d’un model educatiu que només a València ciutat suposa més del 50% de l’oferta triada pels valencians.” , ha destacat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − deu =