25n
25N
25N

El port de València és el primer a Espanya en connectivitat i ocupa el lloc 23 en el món, segons Nacions Unides

El port de València és el primer a Espanya en connectivitat i ocupa el lloc 23 en el món, segons Nacions Unides
12/08/2019 -

El port de València és el primer a Espanya en connectivitat i ocupa el lloc 23 a nivell mundial, segons l’últim rànquing de connectivitat portuària mundial elaborat per la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament. Ascendeix així cinc posicions respecte a 2018 i se situa com el sisé port europeu amb millor connectivitat.

Així es desprén de les dades de la Liner Shipping Connectivity Index, que analitza i mesura un conjunt de dades sobre connectivitat del transport marítim en línia, atraques i escales en els ports de contenidors del món, detalla Valenciaport en un comunicat.

El de Xangai és el que encapçala aquesta classificació mundial, en la qual s’han analitzat 900 ports a nivell mundial. El port xinés va obtindre una puntuació de connectivitat de 134 punts, seguit pels ports de Singapur (124,63 punts), Pusan (114,45 punts) a Corea i Ningbo (114,35 punts), també a la Xina.

En el cas dels ports espanyols, el de València és el millor col·locat en la posició 23, seguit en el lloc 27 i 28, per Algesires i Barcelona, respectivament. La dàrsena de la capital del Túria aconsegueix enguany una connectivitat de 61,68 punts sobre 100, per davant d’Algesires i Barcelona, amb 60,5 i 59,68 respectivament.

El port de València també se situa com el sisé port europeu del rànquing, solament superat pels grans ports nordeuropeos i el port grec del Pireo. Des que l’any 2006 es va començar a elaborar aquest rànquing ha millorat “de manera substancial” la seua puntuació, passant dels 42,39 punts obtinguts en 2006 als 61,68 reeixits en 2019.

A més dels asiàtics, els altres ports en la llista dels deu principals són els d’Anvers (94 punts) a Bèlgica i Rotterdam (93 punts) als Països Baixos. Cap dels ports en la llista dels 20 principals prové d’Àfrica, Amèrica Llatina, Amèrica del Nord o Austràlia.

La directora de tecnologia i logística de la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament, Shamika N. Sirimanne, ha destacat que l’acompliment d’un port de contenidors és “un factor crític que pot determinar els costos de transport i, per extensió, la competitivitat comercial”.

“Els ports de contenidors eficients i ben connectats habilitats per serveis d’enviament freqüents i directes són clau per a minimitzar els costos comercials i fomentar el desenvolupament sostenible”, ha subratllat Sirimanne.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell