25n
25N
25N

El port de Catarroja, punt de partida de la Ruta Blava

Gaudeix de l’Albufera d’una manera diferent

El port de Catarroja, punt de partida de la Ruta Blava

Moment perfecte per a un passeig pels arrossars de l’Albufera. La Ruta Blava et portarà per un preciós entorn d’este paratge natural tan emblemàtic. El Port de Catarroja, on naix esta ruta, no solament és un enclavament per als amants de la naturalesa sinó que també és una font de riquesa per als habitants d’esta població valenciana. Cal assenyalar que el Port de Catarroja és un dels principals accessos a l’Albufera i que al llarg dels anys ha jugat un important paper en les comunicacions entre les diverses localitats que en la zona es concentren.

El Port de Catarroja es troba a tan sols dos quilòmetres del nucli urbà pel qual el passeig o la ruta es pot començar des de la mateixa població. Caminant, corrent o amb bici… moltes són les maneres de gaudir d’este paisatge. La ruta que proposem transcorre a través dels arrossars i el llac de l’Albufera. Partint des del Port de Catarroja s’arriba al Tancat de la Pipa, situat en la desembocadura del barranc de Xiva, un dels més importants de la conca de l’Albufera.

santiago_-sanchezA més dels arrossars, esta ruta es recomana fer-la entre els mesos d’octubre i març o bé en l’època arrossera, entre els mesos de maig i setembre. Els amants de la naturalesa podran observar tota la fauna i flora típica d’este enclavament natural i diversos llocs d’interés doncs la ruta recorre part de la marjal nord. Les aportacions d’aigua als canals, les antigues séquies, el barranc i per a concloure gaudir d’una vista general de l’Albufera.

El punt final de la ruta, el Tancat de la Pipa, són zones d’arrossal guanyades a la llacuna al llarg d’anys en els segles XIX i XX. Estos estan per sota del nivell de l’aigua de la llacuna per a poder collir l’arròs, ja que si estiguera al mateix nivell, sempre estaria inundant. Estos ‘tancats’ segueixen tots el mateix sistema hídric a través del com l’aigua entra per gravetat i és eliminada a través d’unes turbines localitzades en edificis blancs anomenats “motors”. Serà ací on el visitant puga gaudir d’una àmplia oferta didàctica en el Centre de Visitants amb diferents programes de visites i educació mediambiental.

La ruta de Blava, que transcorre entre el Port de Catarroja i el Tancat de la Pipa, són 3,7 quilòmetres entre la naturalesa on poder gaudir durant, aproximadament, dues hores d’un dels paisatges més emblemàtics de la Comunitat Valenciana. A peu, amb bicicleta o de qualsevol altra forma que se’ns ocórrega… l’important és gaudir del camí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + tres =