25n
25N
25N

El pont sobre el riu Vernissa entre Beniarjó i Real de Gandia es repararà amb 453.000 euros de la Diputació

El pont sobre el riu Vernissa entre Beniarjó i Real de Gandia es repararà amb 453.000 euros de la Diputació
15/08/2016 -

La Diputació de València, a través de l’Àrea de Carreteres, assumirà l’execució i finançament de les obres de reparació del pont sobre el riu Vernissa, que uneix les localitats de Beniarjó i Real de Gandia. Una infraestructura que va quedar greument danyada a l’octubre de 2007, a causa d’unes pluges torrencials que van provocar l’ensulsiada d’una part del pont.

En l’actualitat, el pont presenta danys en la seua estructura que ho fan inservible; el jaç presenta socavació general i localitzada, i existeixen sedimentacions posteriors. Per a poder posar-ho de nou en funcionament, el projecte de reparació contempla la reconstrucció del mur que va derruir l’aigua, la restauració del tauler i la col·locació d’un envà de contenció.

Així mateix, es reforçarà l’estructura mitjançant el finançament de les obertures i la col·locació d’una escullera en la zona baixa. L’actuació conclourà amb la col·locació de baranes i l’habilitació d’un pas per als vianants, que permetrà el seu ús en condicions adequades de seguretat tant per a vehicles com per a vianants.

L’import de l’actuació ascendeix a 452.981,76 euros i serà finançat íntegrament per la Diputació de València mitjançant un conveni subscrit amb els ajuntaments afectats. Els consistoris, que han acreditat la disponibilitat dels terrenys necessaris per a l’execució d’una obra la longitud projectada de la qual és de 120 metres, es comprometen en el citat conveni a rebre les obres juntament amb els terrenys en els quals se situen i a conservar-la i mantenir-la a la seua costa, en un percentatge del 50% per cadascun d’ells.

A la fi del passat mes de juliol, el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, va visitar el pont sobre el riu Vernissa, amb prou faenes uns dies després que per la corporació provincial s’aprovara el conveni per a la seua reparació. Allí, al costat de l’alcalde de Beniarjó, Juan Víctor Escrivà, i l’alcaldessa de Real de Gandia, Marta Signes, es va comprometre al fet que l’actuació es desenvolupara a la major celeritat per a poder restablir com més prompte millor aquesta històrica connexió entre ambdues localitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =