25n
25N
25N

El pont Arenales d’Ademús connectarà els terrenys agrícoles del municipi per augmentar la productivitat

La Diputación de Valencia subvenciona la construcción de un viaducto en la intersección entre el río Turia y la N-330 para mejorar el tránsito de agricultores con una subvención de 50.000 euros

El pont Arenales d’Ademús connectarà els terrenys agrícoles del municipi per augmentar la productivitat
10/11/2016 -

L’ajuntament d’Ademús prepara ja les obres per alçar el pont Arenales en la intersecció entre el riu Túria i la N-330, una zona recreativa en la qual es va construir una fonamentació provisional per al suport de maquinària i que el municipi vol aprofitar per alçar un pont de trànsit agrícola entre els dos marges del riu amb l’ajuda de 50.000 euros de la Diputació de València.

L’horta d’Ademús, principal actiu de l’activitat econòmica local, està dividida pel riu Túria i només compta amb dos ponts per a creuar amb vehicles agrícoles, entre els quals a més hi ha diversos quilòmetres de distància. A açò se suma l’existència de minifundis en la zona, per la qual cosa un mateix agricultor treballa diferents terres separades per grans distàncies.

Tenint en compte el creixent trànsit d’un costat a l’altre del riu pels cultius de regadiu, l’ajuntament d’Ademús va plantejar la necessitat d’agilitzar la connexió dels camps amb un nou pont amb la finalitat de millorar la productivitat en sector agrícola local, aprofitant l’estructura de fonament que va construir el ministeri de Foment.

L’alcalde d’Ademús, Ángel Andrés González, ha agraït el suport econòmic de la Corporació “per la gran repercussió que l’obra tindrà en l’economia local perquè els agricultors podran reduir els costos al tenir millor connectades les seues terres”. Segons González, el pont Arenales permetrà abaratir costos d’accessibilitat i transport, ajudant la promoció de l’activitat en un entorn rural que activarà, en conseqüència, la generació d’ocupació.

L’agricultura de la zona d’Ademús es basa en un sistema de qualitat en què preval el cultiu i la recol·lecció en parcel·les de poca dimensió que suposen un desplaçament continu per als agricultors. “Tota ajuda econòmica és poca i esperem que el nou pont facilite el treball als nostres agricultors i done un impuls al mercat laboral d’Ademús”, ha assenyalat l’alcalde, Ángel Andrés González.

L’obra es realitzarà en una sola fase i a falta de formalitzar els permisos de la Confederació Hidrogràfica del Túria i el Ministeri de Foment, des del consistori s’espera que els primers moviments s’inicien “al més prompte possible”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 5 =