25n
25N
25N

El Polígon de Carrasses comptarà amb un nou depòsit d'aigua potable

El Polígon de Carrasses comptarà amb un nou depòsit d'aigua potable
09/07/2020 -

Amb la finalitat de dotar d’aquest servei al Polígon de Carrasses, s’està executant actualment el nou punt de connexió exterior d’aigua potable que se situarà a la muntanya del Corral de Mossén, al costat de la zona de la Foia de Marco. Llíria Actuaciones Integrales, agent urbanitzador del sector participat pel Grupo Bertolín, està desenvolupant aquestes obres que està previst culminen a finals d’enguany.

L’alcalde Manolo Civera ha volgut agrair “el gran esforç inversor que estan duent a terme els propietaris del sector, per a fer de Carrasses un polígon de referència a la zona, que ja ha aconseguit atraure l’interés de diverses empreses, pel seu potencial quant a serveis, accessos i disponibilitat de grans parcel·les de terreny. A això se suma també l’impuls que estan donant les firmes que ja s’han instal·lat i exerceixen de locomotora del sector, com Power Electronics, Conforama, AOM o Pinturas Montó”.

Característiques del depòsit

En la construcció de la nova infraestructura s’invertiran un total de 2,6 milions d’euros. Recentment, els tinents d’alcalde de l’Ajuntament de Llíria, Paco García i Mª Cruz García, van visitar les obres per a conéixer de primera mà el seu estat d’execució. Es tracta d’un depòsit cobert, semi sepultat, recolzat en roca, i dividit en dos gots totalment independents de 2.500 m³ cadascun. El perímetre i el mur divisori del depòsit estan formats per panells prefabricats de formigó armat. La coberta es materialitza mitjançant un forjat que recolza sobre els panells i sobre una estructura secundària (pilars i bigues interiors).

En aquest sentit, la regidora d’Ordenació del Territori i Emergència Climàtica, Elena Jiménez, ha recordat que la seua construcció “naix del Pla Director d’Abastiment d’Aigua Potable del terme municipal de Llíria. Carrasses s’inclou en el Sector 5 d’aquest programa, Urbanitzacions i Polígons Industrials de la carretera Llíria-Casinos, en l’oest del nucli urbà, les actuacions del qual contemplaven la construcció d’aquest nou depòsit, amb capacitat total de 5.000 m³”.

La fase 1 de proveïment d’aigua potable per al Sector SI-1 de Carrasses ja està en servei amb la conducció entre els pous de la Rambla i del polígon industrial. La segona està actualment en execució amb la construcció d’una canonada d’uns 1.630 metres entre el pou de Sant Vicent i el polígon, i inclou també el condicionament de la parcel·la municipal del pou, pel que fa a instal·lacions, nou sondeig, caseta de control, etc.

La tercera fase, que també s’està realitzant ara, contempla la construcció del depòsit a Corral de Mossén (amb la cambra de claus i de control) i doble canalització d’entre el pou de Sant Vicent i el nou punt. Inclou les obres de condicionament de la parcel·la per a la construcció i explotació del depòsit (camí d’accés, moviment de terres, drenatge, etc.).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 13 =

bombers
CCCC
bombers