25n
25N
25N

El Ple demana que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer aporte a l’Albufera els cabals que necessita la llacuna

Los niveles de agua son los más bajos desde 1995

El Ple demana que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer aporte a l’Albufera els cabals que necessita la llacuna
18/11/2016 -

Per mitjà d’una declaració institucional, el Ple ha demanat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que aporte a l’Albufera els cabals necessaris per a pal·liar la situació actual de dèficit del sistema, i també que per a pròximes temporades es reserve l’aigua necessària que assegure la preservació i millora de la qualitat ambiental de la zona humida de l’Albufera de València.

En la declaració institucional llegida ahir en el ple, la corporació municipal considera “de la màxima urgència que, per part de l’autoritat hidrològica –la Confederació Hidrogràfica del Xúquer– s’ordene l’aportació a l’Albufera dels cabals de qualitat necessaris per a pal·liar el dèficit actual del sistema i que s’establisca per a les temporades següents una reserva d’aigua que assegure la preservació i la millora de la qualitat ambiental de la zona humida de l’Albufera de València”.

En este document es recorda que els nivells actuals d’aigua a l’Albufera són els més baixos des de 1995, “i se situen aproximadament 40 centímetres per davall del nivell que hauria de tindre la llacuna en esta època de l’any. Això suposa un dèficit de 18 hm3, que representa el volum necessari per a augmentar el nivell del llac a la cota mínima de perellonada i poder inundar les zones circumdants”.

La denominada perellonada és la inundació hivernal de l’Albufera, unes pràctiques seculars que es produïxen entre mitjan octubre i mitjan gener, “època en què augmenta el nivell del llac i de les terres baixes que ocupa fins a arribar a la làmina d’aigua pràcticament en l’extensió que tenia la llacuna a final del segle XVIII”.

En esta declaració es recorda la funció agrària d’eixa necessària inundació “d’unes terres naturalment salobres, per a permetre l’activitat pesquera artesanal”, i també que l’Albufera ha sigut declarada recentment Bé d’Interés Cultural Immaterial, “al costat de la navegació amb vela llatina” .

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 6 =