25n
25N
25N

El Pla Director de Proveïment d'aigua de Paiporta permetrà modernitzar la xarxa i acabar amb les canonades de plom i fibrociment

El Pla Director de Proveïment d'aigua de Paiporta permetrà modernitzar la xarxa i acabar amb les canonades de plom i fibrociment
22/11/2016 -

El Grup Aigües de Valencià i l’Ajuntament de Paiporta van presentar aquest dijous el ‘Pla Director de proveïment d’aigua potable i reg’ per al municipi en els pròxims vint anys. El document va ser elaborat per l’empresa concessionària, Omnium Iberico, en coordinació amb la regidoria d’Urbanisme, Medi ambient i Sostenibilitat del consistori.

La presentació va ser duta a terme per tècnics d’Aigües de València, entre ells, el director de l’àrea metropolitana d’Aigües de València, José Miguel Gandia, el delegat de L’Horta Sud d’Aigües de València, Jesús López, i el tècnic del departament d’enginyeria, Elsa Mahmoud. A més, a l’acte van acudir l’alcaldessa del municipi, Isabel Martín, el regidor d’Urbanisme, Pep Val, entre altres membres de l’equip de govern i la corporació municipal.

L’objectiu de la presentació va ser donar a conéixer a la ciutadania els diferents avanços tecnològics duts a terme pel Grup Agües de València i la seua posada en marxa a través de la proposta de millores en la xarxa de proveïment en la població de Paiporta. Si bé, el Pla Director és un document que mostra una radiografia de l’estat actual de la xarxa d’aigua potable, a més, determina les intervencions més urgents a realitzar.

En el cas de Paiporta, consistiria a substituir els trams de xarxa de canonades que encara queden de plom i fibrociment per canonades de polietilé i fosa dúctil. Aquesta actuació es coordinarà amb la conversió a vies per als vianants de diferents carrers del centre i, d’aquesta manera, s’evitaran molèsties i s’estalviaran costos.
També es considera prioritari actuar sobre les canonades que presenten un diàmetre insuficient, i sobre els estrangulaments de la xarxa.

En definitiva, el Pla Director de proveïment d’aigua potable i reg estableix les línies d’actuació per als pròxims vint anys amb els objectius de mantenir un bon servei basat en el manteniment de la pressió i cabal necessari en els domicilis, la qualitat de l’aigua, l’existència de materials adequats en la xarxa i la disminució de fugues.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + vint =