25n
Orgull
Orgull

El PIB creix un 3,2% en 2016 després de mantenir el seu augment en el quart trimestre en el 0,7%

La taxa del 0,7% en el tercer trimestre és una desena menys que la benvolguda en el segon trimestre

El PIB creix un 3,2% en 2016 després de mantenir el seu augment en el quart trimestre en el 0,7%
30/01/2017 -

El Producte Interior Brut (PIB) generat per l’economia espanyola registra una variació del 0,7% en el quart trimestre del 2016 respecte al trimestre precedent, segons l’Estimació avance del PIB trimestral elaborat per l’INE (Institut Nacional d’Estadística). Esta taxa és similar a la registrada en el trimestre anterior.

El Producte Interior Brut (PIB) generat per l’economia espanyola, mesurat en termes de volum encadenat amb referència l’any 2010, registra un creixement trimestral del 0,7% en el tercer trimestre del 2016. Esta taxa és una desena menor que la benvolguda per al segon trimestre.

En termes anuals, la taxa de creixement del PIB és del 3,2%, dues desenes inferior a la del trimestre anterior, com a conseqüència d’una menor aportació de la demanda nacional al creixement agregat, que queda parcialment compensada per una major contribució de la demanda externa.

Les taxes de creixement trimestral i anual per al tercer trimestre coincideixen amb les publicades en l’Estimació avance del PIB trimestral del passat dia 28 d’octubre. Així mateix, d’acord a la política habitual de revisions de la CNTR, els trimestres de l’any obert estan actualitzats sobre la base de l’última informació disponible, la qual cosa ha pogut suposar algunes modificacions respecte a les dades publicades anteriorment.

Pel que es refereix a l’entorn europeu, en el tercer trimestre del 2016 la Unió Europea (UE-28) experimenta un creixement trimestral del 0,4%, similar al registrat en el trimestre precedent. Per la seua banda, l’Eurozona (UEM-19) registra una variació del 0,3%, també similar a la del trimestre anterior. Entre les principals economies europees el comportament és dispar. D’una banda, França i Itàlia presenten taxes de creixement superiors a les del trimestre precedent (França del 0,2% enfront del –0,1% i Itàlia del 0,3% enfront del 0,0%). D’altra banda, Alemanya, Regne Unit i Bèlgica registren creixements inferiors als del trimestre anterior (Alemanya del 0,2% enfront del 0,4%, Regne Unit del 0,5% enfront del 0,7% i Bèlgica del 0,2% enfront del 0,5%).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =