25n
25N
25N

El Pèndol de Foucault del Museu de les Ciències tarda 38 hores a fer una volta completa

El Pèndol de Foucault del Museu de les Ciències tarda 38 hores a fer una volta completa
30/08/2016 -

En la primera planta del Museu de les Ciències, un pèndol penjat des de l’alt de l’estructura del sostre, i amb una base circular amb elements mòbils, demostra que la terra gira sobre el seu propi eix. Amb una longitud de 34 metres, és un dels més llargs del món, i el seu cicle de gir complet és de 38 hores. En realitat, no és el pèndol la que gira, sinó la terra, i amb ella tot el Museu es mou “al voltant” del pèndol. És per això que pot ser considerat com el mòdul interactiu més gran del Museu perquè interactua amb el mateix moviment del planeta.

El pla d’oscil·lació del Pèndol roman invariable i, mentrestant, el sòl gira davall d’ell. A mesura que la Terra es mou el pèndol va derrocant una sèrie de boles. Entorn d’ell, es congreguen els visitants per a observar com van caient les boles.

Des que es va posar en marxa amb la inauguració del Museu de les Ciències l’any 2000, el Pèndol de Foucault ha donat una total de 3.623 voltes completes. La seua creació es deu al físic francés Bernard Lleó Foucault que en 1851, dins de la cúpula del Panteó de París, va suspendre un pèndol de 67 metres de llarg del qual penjava una bala de canó de 28 quilos i va demostrar que la Terra gira sobre el seu propi eix. Per descomptat, Galileu tenia raó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 9 =