caixa popular

El Parc de Sant Vicent, un regal de la naturalesa

Un paisatge idíl·lic a només 3 km del nucli urbà de Llíria

El Parc de Sant Vicent, un regal de la naturalesa
24/04/2017 -

“Creixerà i minvarà, però per a beure no en faltarà”.

Conta la tradició que, amb aquestes paraules, San Vicent va fer el “Miracle de la Font de Llíria” en 1410, aconseguint que tornara a brollar aigua de la font del parc, que patia una greu sequia.

Per aquesta llegenda, els cristians van construir en el seu honor, al segle XVIII, l’ermita que es troba al Parc de San Vicent i que encara hui en dia segueix celebrant mises, especialment a aquestes dades de festivitat de San Vicent. Aquesta ermita de tamany mitjà combina elements tant barrocs com neoclàssics, i al seu interior veurem una sola nau, amb volta de canó, que presenta escenes relatives al miracle fetes amb taulellets i una imatge moderna del sant a l’altar major.

Molt abans, també a aquest parc, els romans van construir un temple dedicat a les ninfes, deesses de l’aigua, del qual queden escassos vestigis.

Amb independència de tota la història que el Parc de San Vicent du a les esquenes en silenci, la seua màgia ja és prou evident només en veure-lo.

Es tracta d’un gran paratge natural, situat a només 3km del nucli urbà de Llíria, amb diferents zones i paisatges dins el mateix parc. Presenta una gran diversitat de flora i fauna, i una de les raons és l’espectacular manantial, que dóna una de les vistes més precioses del parc i on viuen diferents tipus d’ànecs i peixos – d’aquests últims, destaquen les carpes. Els arbres també són dignes d’admirar, ja que ací ens trobem amb molts que passen els cent anys – garroferes i oliveres, amb troncs que formen figures que pareixen imposibles de mantindre’ls en peu – i boscos on conviuen oms, acàcies, xops, eucaliptus, salzes, ciprers i pins.

Tot açò fa que visitar San Vicent siga entrar en un altre món, on pareix que el temps es pare i tot va més relaxat per poder gaudir de les meravelles de la naturalesa sense pressa alguna. A més, té un carril bici habilitat per qui vulga disfrutar el passeig sobre rodes o corrent per aquesta senda, que comença ja des del poble fins el final del Parc – i continua direcció Marines. També te zones pensades expressament per berenar, amb bancs i taules de fusta situats de manera que aprofiten l’ombra dels arbres. Si busques més comoditat, també hi ha un restaurant al costat mateix del parc. Pensant en els més xicotets i els més majors, hi ha un parc infantil i un altre d’exercicis per a la tercera edat, molt ben habilitats. És un parc perfecte també per anar amb gossos.

Un altre aspecte a tindre en compte és que hi ha dues maneres de viure el Parc de Sant Vicent:

-es pot visitar per gaudir del parc en sí, del remor de l’aigua que acompanya les fantàstiques vistes i perdre’s pels diferents escenaris de pel·lícula que ens presenta;

-o es pot anar tenint en compte les festes que tenen lloc a Sant Vicent, on les més fortes i arraigades són les celebrades en honor a aquest sant que dóna nom al parc, a mitjans d’abril. L’ambient d’aquestes dades és totalment opost al que es pot trobar un dia tranquil, ja que en aquestes festes és tradicional anar a esmorzar amb els amics, la romeria en honor al mite de Sant Vicent, els xiquets – i no tan xiquets – volant el catxirulo i fins i tot, el dia de Sant Vicent, gent tirant-se al manantial.

Ja veus que la visita a Sant Vicent és obligatòria; això sí, les condicions les poses tu.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + set =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC
cultura als barris