caixa popular

El Parc de la Bombilla s’anomenarà Silvestre de Edeta

Després de ser aprovat en l’últim ple, el nom aquest espai de Llíria retrà homenatge a l’artista edetà que va faltar en 2014

El Parc de la Bombilla s’anomenarà Silvestre de Edeta
14/09/2017 -

El conegut Parc de la Bombilla de Llíria, inaugurat l’any 1993, canviarà de nom i serà denominat oficialment com a Parc Silvestre d’Edeta. Aquest acord va ser aprovat per unanimitat en la sessió plenària celebrada ahir.

Aquesta decisió s’ha pres com a reconeixement a l’artista edetà Manuel Silvestre Montesinos, conegut artísticament com a Silvestre d’Edeta, i Fill Predilecte de la Ciutat, que va dedicar la seua vida a la creació d’art fins als seus últims dies. Va morir en 2014 i des d’eixe moment, no han cessat les mostres d’afecte i orgull per part d’institucions i veïns a la seua figura i obra.

Ja l’any 2015, en l’entrada principal del parc que prompte portarà el seu nom, es va erigir una escultura en reconeixement a la seua vida, per tot el que va aportar a la seua ciutat natal i a la cultura valenciana.

Manuel Silvestre Montesinos va nàixer a Llíria un 31 d’agost de 1909. Des de la seua joventut va mostrar les seues grans aptituds en el camp de l’escultura. Van ser nombrosos els reconeixements i premis que va rebre al llarg de la seua trajectòria. El seu llegat artístic està present en molts punts, tant de la geografia valenciana, com fora d’ella. Una de les obres més emblemàtiques i conegudes és la Font en “Homenatge al Riu Túria”, situada en la plaça de la Verge de València. Moltes són les obres que aquest veí de Llíria, un dels més il•lustres, va donar a la seua ciutat, i que actualment es poden contemplar en el museu que porta el seu nom.

En el marc de la Fira i Festes de Sant Miquel 2017, Llíria organitza el III Memorial Silvestre d’Edeta, en el tercer aniversari de la seua defunció. En aquest acte, que es durà a terme el diumenge 24, a les 19.30 hores, actuarà la ‘Orquestra de Plectre El Micalet’. El concert es realitzarà precisament en el parc al que a partir d’ara donarà nom.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + dinou =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris