El Palau Ducal de Gandia acull la iniciativa 'Espai interreligiós'

Es tracta d'una proposta educativa per a escolars, joves i adults que tracta de respondre a preguntes sobre interculturalitat i convivència

Guardar

gandia espai intereligios
gandia espai intereligios

La regidora Liduvina Gil, acompanyada d'Estela Pellicer, responsable de programació del Palau Ducal de Gandia han comparegut en roda de premsa aquest matí per a informar de la posada en marxa d'una nova activitat que es desenvoluparà de l'11 de novembre al 5 de desembre. Es tracta de l'Espai Interreligiós, proposta educativa per a escolars, joves i adults que tracta de respondre a preguntes sobre interculturalitat, convivència i racismes, xenofòbies i radicalismes. La iniciativa ha sigut posada en marxa amb la col·laboració dels departaments de Cooperació i d'Educació

El seu objectiu fonamental és donar a conéixer la diversitat religiosa per a sensibilitzar sobre la pluralitat cultural i fomentar el diàleg interreligiós. L'Espai Interreligiós és una exposició interactiva que ens ajuda a conéixer la diversitat cultural i religiosa per a prevenir racismes, xenofòbies i radicalismes.Es tracta d'un espai en el qual el visitant va descobrint diversos elements religiosos amb els quals interactuar.

La visita és dinàmica i cooperativa on es deixa passe a la curiositat, a les preguntes i a l'aprenentatge des del diàleg, el respecte i la llibertat.

Completa l'experiència del taller de l'Espai interreligiós amb una visita al Palau Ducal en la qual es podrà conéixer les diferents cultures que han passat en aquest mateix espai a través del temps, des dels seus assentaments fins a l'actualitat. Un recorregut de 30 minuts on descobrir com en un mateix lloc les successives cultures s'han anat entrellaçant i transformant la societat en un context plural i intercultural.

Tal com ha destacat Liduvina Gil, "la societat actual és cada vegada més plural en les seues manifestacions culturals i religioses, donar a conéixer aquesta pluralitat és fonamental per a combatre les dinàmiques de la por i el rebuig davant la diversitat. Tots hem de sumar esforços per a formar als nostres joves en l'enteniment de les diferents cultures. Un aspecte fonamental per a aconseguir la pau i la cohesió social".

Per part seua, Estela Pellicer ha explicat que es tracta d'un taller organitzat pel Servei Jesuïta al Migrant (SJM), una xarxa que treballa per la defensa dels drets de les persones migrants i el seu ple accés a la societat. "Ens va semblar una proposta molt treballada i que va dirigida a alumnes de primària i secundària, precisament alumnes que viuen en espais on més interculturalitat existeix" "A través de diversos objectes donarem a conéixer les diferents religions i cultures i els alumnes hauran d'identificar-los. Es tracta d'arribar als punts comuns que ens uneixen a tots malgrat les nostres diferències. Serà una experiència molt interessant per als alumnes".

Sobre desenvolupar aquesta activitat al Palau, Pellicer ha al·ludit al fet que es tracta d'un emplaçament de 700 anys d'història on els alumnes podran descobrir la influència de les diferents cultures.

Destacats