25n
25N
25N

El Palau de Congressos reprén l’activitat amb un 75 % del seu aforament

El Palau de Congressos reprén l’activitat amb un 75 % del seu aforament
29/06/2020 -

El regidor de Turisme i president del Palau de Congressos, Emiliano García, ha anunciat hui que el Palau de Congressos reprén l’activitat amb un 75 % del seu aforament, després de conéixer la nova regulació del Govern valencià que permet la celebració d’esdeveniments fins a un 75 % de l’aforament de l’edifici. Aquest dijous dia 2 de juliol el centre de convencions compleix 22 anys, un aniversari que, segons el regidor, “ve acompanyat de bones previsions per a la reactivació de l’activitat, ja que mantenim l’agenda prevista en un 80 % i, si no canvien les circumstàncies, el 2021 s’esperen uns resultats similars al 2019, un dels millors exercicis de la seua història”.

Emiliano García ha destacat que “durant aquests últims mesos, el difícil escenari motivat per la COVID-19 no ha impedit percebre cert optimisme per part dels clients, que han preferit desplaçar els seus esdeveniments, principalment el 2021, mantenint-se l’agenda prevista en un 80 %”, per la qual cosa, “amb aquestes dades disponibles, preveiem una cartera molt positiva per a l’any que ve”. Segons l’edil, “si no canvien les circumstàncies, el 2021 s’esperen uns resultats similars al 2019, un dels millors exercicis de la seua història, en el qual es va incrementar un 34 % l’activitat i es van generar prop de 100.000 pernoctacions”.

La memòria anual i els comptes relatius al 2019 han sigut aprovats durant la reunió del Consell d’Administració que ha tingut lloc coincidint amb la setmana de celebració del 22 aniversari. Quant a les dades econòmiques aprovades, el Palau va obtenir uns EBITDA (Earnings before interest, taxes, depreciation and amortization; Beneficis abans d’interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions) d’1.875.000 euros i un resultat comptable d’1.547.292 euros. García ha destacat, així mateix, “la cancel·lació del seu deute financer amb entitats de crèdit i l’Ajuntament”.

Emiliano García ha indicat que “és necessari posar en marxa mesures de racionalització i contenció de la despesa i continuar avivant l’activitat al Palau per recuperar el pols econòmic de la ciutat”. L’edil ha afegit que “durant la pandèmia no ha cessat l’activitat comercial, fent possible que el Palau haja guanyat noves candidatures de grans esdeveniments, que generaran 47.897 pernoctacions a la ciutat”.

“A més de sumar esdeveniments en la seua cartera futura, durant aquest temps el Palau també s’ha preparat per a les noves circumstàncies”, ha ressaltat Emiliano García. D’aquesta forma, “s’han adoptat les mesures higiènicsanitàries i recomanacions generals establides per les autoritats i associacions del sector que garanteixen la seguretat dels seus assistents, com la instal·lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic, increment del personal de neteja i reforç de la mateixa en tot l’edifici, senyalització de fluxos de moviment o previsió de zona d’aïllament per a potencials casos de COVID”.

Per a Sylvia Andrés, directora general del Palau de Congressos, “s’ha preparat l’edifici per poder continuar celebrant reunions amb les màximes garanties de seguretat. La nova regulació que permet l’increment de l’aforament a les nostres sales és un signe d’esperança per a la recuperació de l’activitat del Palau. Aquesta evolució en les restriccions mostra un futur molt esperançador que ens ajudarà a continuar sent un dinamitzador econòmic per a la ciutat de València”.

D’altra banda, la seu també s’ha adaptat tecnològicament per fer possibles les reunions híbrides, combinant assistents presencials i virtuals i permetent una major participació d’assistents en els esdeveniments. En paraules de l’edil de Turisme, “no podem quedar-nos al marge de la tecnologia si volem avançar en la transformació digital de la ciutat i les seues infraestructures. València ha d’estar a l’avantguarda tecnològica per continuar sent competitiva i adaptar-se a les noves necessitats del seu entorn”.

22 ANIVERSARI DEL PALAU

Des de la seua inauguració, el Palau de Congressos ha acollit 3.000 esdeveniments als quals han assistit al voltant de 2,2 milions de persones i que han generat a la ciutat 2,25 milions de pernoctacions.

Del total d’esdeveniments, 925 han sigut congressos i convencions, en els quals han participat 613.000 delegats. “La rellevant activitat, principalment d’àmbit internacional”, ha assenyalat García, “ha impulsat la posició de València en el rànquing de destinacions congressuals, segons l’Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA), on actualment ocupa el lloc 48 a escala mundial i el 29 a Europa”.

A més, “el Palau es distingeix per ser un model de referència en innovació, tecnologia i sostenibilitat”. Ha sigut guardonat en dues ocasions, en 2010 i 2018, com a Millor Palau de Congressos del Món per l’Associació Internacional de Palaus de Congressos (AIPC).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 8 =

caixaontinyent
ruta massamagrell
Informacion coronavirus