caixa popular

El nombre d'atencions en el TDIC augmenta un 40% en un any

La valoració del servei se situa per sobre del 8 en el 90% dels casos

El nombre d'atencions en el TDIC augmenta un 40% en un any
07/09/2017 -

Analitzant el nombre d’usuaris que s’ha atés des del TDIC de gener a maig s’observa un clar augment d’un 40% respecte al mateix període de l’any 2016 passant de 22.353 a 31.490. Des de l’Ajuntament cada vegada es realitzen més gestions com per exemple canvi de domicili en tràfic i altres administracions, per la qual cosa el nombre d’atencions s’ha incrementat notablement.

El gener de 2007 es va aprovar que s’ampliara l’horari i s’atenguera al ciutadà també a les vesprades i els dissabtes al matí, una mesura que permet també al departament d’atenció al ciutadà organitzar els recursos humans dels quals disposa, i un motiu més que han convertit al TDIC de Torrent en una referència per a la resta d’administracions del territori nacional, mantenint sempre un compromís de servei amb els veïns i veïnes de Torrent com ho demostra el que, a pesar que l’octubre de 2016 la nova Llei de procediment impulsada pel Govern de l’Estat va declarar el dissabte inhàbil i moltes administracions van aprofitar per a no romandre obertes els dissabtes, l’actual equip de govern va decidir seguir atenent als ciutadans i per açò l’horari no s’ha vist reduït.

El regidor de Gestió de Recursos, Andrés Campos, ha volgut destacar que “malgrat la complexitat de les exigències de la Llei 39/2015 de procediments administratius, el consistori ha posat tots els recursos que estan al seu abast per a facilitar a la ciutadania a adaptació a la nova realitat administrativa”. A més, ha volgut valorar “la satisfacció dels usuaris pel servei prestat en el TDIC, valorat per sobre del 8 en el 90% dels casos sent d’esta manera una administració modèlica per a altres municipis, ja que és una de les ciutats en la qual més tràmits es poden realitzar”.

Este servei atén diàriament, de dilluns a divendres de 8:30 h a 18:30 h i els dissabtes de 9:00 h a 12:30 h (vesprades i dissabtes amb cita prèvia a partir del 18 de setembre, complint amb la Llei de procediment administratiu), les sol·licituds del voltant de 350 veïns i compta amb els serveis de 21 treballadors, 13 dels quins treballen de cara al públic. A més, 3 persones estan dedicades al servei d’atenció telefònica del consistori.

A més, a partir d’este mes, es reforçarà amb una persona més l’atenció ciutadana als matins, període en el qual es concentren més del 80% de les consultes, la qual cosa també permetrà reduir els temps d’espera del matí que són els que més es perllonguen i atendre de forma proporcional al llarg de la vesprada. “La cita prèvia permet donar un millor servei al ciutadà i estalviar temps d’espera, especialment a les vesprades, quan la major part dels ciutadans que van a l’ajuntament és perquè els és impossible acudir en horari de matins per treball, estes persones valoren el seu temps i agrairan acudir al consistori i que se’ls atenga evitant temps d’espera innecessaris”, explica Andrés Campos.

La cita prèvia està abast de tot el món, ja que ofereix multitud de possibilitats per a poder sol·licitar-se: bé a través de la web de l’ajuntament: www.torrent.es, cridant al 010 o des de fora de Torrent al 96 111 11 11, mitjançant l’APP municipal, presencialment en el TDIC, o utilitzant el punt d’autogestió instal·lat recentment en la planta baixa del consistori, on els ciutadans i ciutadanes poden tramitar i gestionar les seues sol·licituds sense necessitat de cita prèvia, explicant a més amb l’assistència d’un funcionari en cas de necessitar ajuda.

En este punt cal destacar que el consistori va donar un període de flexibilitat per a l’adaptació de les associacions a la tramitació electrònica; també a partir del 18 de setembre es procurarà durant un temps que cap ciutadà que per desconeixement no haja sol·licitat cita prèvia no puga fer el tràmit. L’Ajuntament de Torrent és una referència precisament per l’atenció que es presta als ciutadans; des de l’entrada en vigor de la Llei de procediment s’han donat cursos personalitzats a més de 300 usuaris entre col·lectius i subjectes obligats per llei a la presentació telemàtica de registres. Estos cursos ja es van impartir mitjançant cita prèvia i va ser tot un èxit i actualment s’estan impartint cursos de presentació de factures per Face a ciutadans i empreses des del TDIC.

En un mateix acte es podrà sol·licitar cita prèvia per a un sol tràmit o per a varis i el ciutadà una vegada en la taula els tramitarà tots en el mateix moment.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + vint =

viva gym canovas
exposicion caps tallats