25n
Orgull
Orgull

El National Institutes of Health visita el IIS La Fe per impulsar la col·laboració i donar suport als investigadors

El National Institutes of Health visita el IIS La Fe per impulsar la col·laboració i donar suport als investigadors
01/12/2016 -

L’Institut de Recerca Sanitària La Fe ha acollit la primera jornada de treball conjuntament amb l’entitat nord-americana National Institutes of Health (NIH). Una trobada que ha comptat amb la presència del doctor René Etcheberrigaray, director de Center for Scientific Review (CSRNIH), que ha explicat les principals estratègies de finançament, requisits i política de revisió d’aquest organisme, el centre més gran a escala mundial, en finançament de projectes de recerca científica.

La jornada ha estat inaugurada per Ana María Àvila, directora general de Recerca, Innovació, Tecnologia i Qualitat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i per José María Millán, director general de l’Institut de Recerca Sanitària La Fe.

Àvila ha destacat la necessitat d'”aprofitar les oportunitats que genera l’obertura dels sistemes de finançament mèdic nord-americà (NIH) i europeu (H2020) per construir equips transatlàntics competitius que aconseguisquen resultats rellevants per a la salut dels ciutadans”.

Per la seua banda, Millán ha recordat que el IIS La Fe és un dels pocs centres de recerca que donen suport a Espanya als investigadors no residents en els EUA, a l’hora de sol·licitar i gestionar les convocatòries d’ajuda al finançament del NIH. L’objectiu és crear una xarxa de suport al col·lectiu investigador a Espanya i aquesta jornada ha estat el punt de partida per a una col·laboració sòlida.

Experiència prèvia fora de EEUU

El doctor René Etcheberrigaray, director de Center for Scientific Review, ha repassat en la seua intervenció les característiques dels centres i instituts que formen el NIH. En total, 27 organismes que componen un dels centres més potents del món en recerca mèdica i referent en l’àmbit de la salut.

Etcheberrigaray s’ha referit a les possibilitats de col·laboració del NIH en l’àmbit de la Comissió Europea amb iniciatives com les que ja funcionen a Austràlia, Canadà i Regne Unit. A més, el director del CSRNIH s’ha reunit amb investigadors del IIS La Fe i d’altres centres de recerca de la Comunitat Valenciana, que li han presentat projectes de recerca d’alta competitivitat en la seua qualitat d’expert en les polítiques i pràctiques de gestió i revisió dels NIH.

René Etcheberrigaray ha animat al col·lectiu investigador a formar equips competitius, generar valor i tornada a la societat per convertir-se en una opció amb viabilitat financera en el procés d’obertura a fons per a la recerca científica. “És una gran oportunitat -ha destacat-, un tren que no s’ha de deixar passar”.

En la Jornada també han intervingut Ana María Blanco, de l’Oficina Internacional IIS La Fe, Ainoha el Genovés, de l’Àrea de Recerca Científica i Tècnica del IIS La Fe, Ana Levin, de Opesval, Teresa Corral, de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Institut de Salut Carlos III i el Dr. Juan Vicente Sánchez-Andrés, de la Universitat Jaume I.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + set =