caixa popular

El MuVIM participarà en el primer saló del còmic de València

Entre les propostes, es presenten dues exposicions sobre el còmic clàssic nord-americà i el seu influx en la península que inaugurarà aquest dijous 22 de febrer

El MuVIM participarà en el primer saló del còmic de València
17/02/2018 -

Fira València, amb Easyfairs Iberia, inaugura divendres que ve 23 de febrer el que serà el primer saló del còmic de la ciutat ‘Heroes Comic Con València’. El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) estarà present amb un estand en el qual els visitants podran descobrir què noves propostes té programades el museu sobre el món de la novel·la gràfica, un gènere que va nàixer a principis del segle XX en els mitjans de comunicació de masses nord-americans i al que es considera una de les expressions artístiques característicament modernes.

De fet, el dia anterior, el dijous 22 de febrer, el MuVIM inaugurarà dues exposicions dedicades a aquest gènere que és considerat per alguns com el «novè art». En la Sala Alfons Roig la mostra ‘L’esclat dels clàssics’ mostrarà i analitzarà l’aparició de personatges —durant la dècada dels 30— tan icònics com a Flash Gordon, Jungle Jim, El Príncep Valent o Tarzan.

En el vestíbul del museu s’exhibirà una mostra relacionada amb l’anterior, ‘L’inici del còmic a la península’, que mostrarà la influència que van tenir els còmics de la premsa nord-americana del segle passat en el naixement del còmic en el nostre pais. Es tracta de revistes com TBO —que van donar nom a tot el gènere—, Xics o Mickey, els quals van omplir d’aventures les ments dels xiquets de diverses generacions.

A més de participar en les activitats i presentacions d’aquest saló, el museu ha programat la celebració d’un taller per a públic familiar en el qual, sota el títol ‘València en el còmic’, els xiquets majors de set anys, acompanyats o no pels seus pares, podran imaginar la seua pròpia ciutat i recrear-la en una vinyeta. El taller tindrà lloc en l’espai que Fira té reservat per a tal efecte i se celebrarà el divendres i dissabte a les 18 hores i el diumenge, a les 12 hores.

El saló ‘Heroes Comic Con València’ passa a formar part, amb aquesta primera convocatòria, del circuit Heroes, el major circuit europeu d’esdeveniments de cultura pop que, en l’actualitat, compta amb 12 salons en sis països, i amb una comunitat de més de 300.000 afeccionats a la cultura pop a Europa.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris