25n
25N
25N

El MuVIM ja és major d’edat

Símbol i motor transformador d’un entorn cultural únic a la ciutat, el MuVIM compleix hui díhuit anys

El MuVIM ja és major d’edat
02/07/2019 -

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), que depén de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, celebra hui, 2 de juliol de 2019, la seua majoria d’edat. 18 anys que han convertit al MuVIM en autèntic motor transformador del seu entorn, amb activitats que transcendeixen més enllà de les parets de l’edifici dissenyat per l’arquitecte Guillermo Vázquez Consuegra.

El museu dirigit per Rafael Company ha anat construint una identitat que s’assenta en el propòsit de donar a conéixer les idees i valors que han fet possible el món modern i, això, amb una aposta museogràfica i comunicativa sorprenent en moltes ocasions. Un museu diferent que no vol deixar indiferent a ningú i que ha calat en la societat, ja que el museu és una referència ineludible en el panorama cultural de la ciutat, sent any rere any el més visitat de tots quants alberga la capital.

«Aquesta singladura ha sigut possible per la confiança de centenars de milers de visitants, valencians i d’altres parts, però he de recordar hui que això no hauria sigut possible sense el treball continuat de les persones que formem part de la plantilla del MuVIM i de les quals al llarg d’aquests anys també ens han acompanyat» ha volgut destacar Rafael Company.

Més de tres milions de visitants s’han acostat en aquests anys a gaudir de propostes expositives tan diverses com “La modernitat Republicana”, “La Casa de Borbó: Ciència i Tècnica a l’Espanya Il·lustrada”, l’obra de Toulouse-Lautrec i Ramón Casas, les il·lustracions de Paco Roca o el més recent cicle “Mare dels Desemparats”.

Però el MuVIM no són només exposicions temporals. La recuperació de la maqueta que recrea la València del plànol del Pare Tosca, així com l’exposició permanent “L’Aventura del pensament”, constitueixen dos dels majors reclams per a la ciutadania. Aquesta exposició, enterament dedicada a explicar aquelles idees que van canviar no solament el món, sinó també la nostra forma de viure i veure la vida, continua sent un dels pilars fonamentals del MuVIM.

Milers d’escolars, associacions i particulars reserven amb moltíssima antelació la possibilitat d’accedir a algunes de les seues visites. Són centres i col·lectius de totes les parts de València, Comunitat Valenciana, Espanya i altres païssos de la Unió Europea.

Un altre dels grans pilars del MuVIM és la seua gran oferta d’activitats. Tallers infantils, per a adults i per a grups amb necessitats específiques; conferències i taules redones; cicles de cinema; i els concerts de música clàssica, que s’han convertit en tot un referent fins al punt d’esgotar totes les entrades disponibles de cadascun dels esdeveniments en menys d’una hora.

També cal destacar la labor que el museu realitza en la defensa de la dona. El MuVIM dedica un espai en exclusiva i de forma permanent a les dones artistes: el Vitrall de l’Hall del museu dóna veu i exhibeix de forma continuada l’obra d’art d’una dona destacada, i aquesta instal·lació artística canvia dues vegades a l’any amb motiu del Dia de la Dona i el Dia Contra la Violència de Gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 9 =