25n
25N
25N

El MuVIM centra el seu interès en el dibuix, amb l’exposició “La venedora de fòsfors”

L’exposició, de l’artista Marta Beltrán, ha estat produïda per DKV i Makma, i es podrà veure a la Sala Alta del MuVIM fins el 14 de gener de 2018

El MuVIM centra el seu interès en el dibuix, amb l’exposició “La venedora de fòsfors”
14/12/2017 -

Xavier Rius, diputat de l’àrea de cultura, ha assistit aquest dijous a la presentació de l’exposició “La venedora de fòsfors”. Aquesta exposició, guardonada amb el premi de Dibuix DKV-MAKMA, serà exhibida a la Sala Alta del MuVIM fins del 14 de gener de 2018.

En la presentació als mitjans han acompanyat al diputat: Rafael Company, director del MuVIM, Amador Griñó, cap d’exposicions del MuVIM, Alicia Ventura, directora del projecte d’art de DKV Seguros, Vicente Chambó, conseller de la revista MAKMA i la pròpia Marta Beltrán, guanyadora del III Premi de Dibuix DKV-MAKMA.

Segons Xavier Rius: “Enguany el MuVIM està fent un esforç en la programació de dones artistes. Aquest n’és un exemple més. A més, posa de manifest la bona sintonia entre el MuVIM i entitats promotores de l’art com són DKV i MAKMA”. Rius ha volgut manifestar el seu agraïment “a la col·laboració de la gent que ha fet possible la realització d’aquesta exposició”.

Per la seua banda, Marta Beltrán ha manifestat que “tot i que treballe en blanc i negre m’era impossible no atendre al color de la forma en que l’utilitza Kaurismäki” i ha afegit: “A partir de l’obra d’altre autor et descobreixes a tu mateix”.

Què és podrà veure a l’exposició?

L’exposició de dibuixos de Marta Beltrán porta per títol “La venedora de fòsfors”, i pren el nom d’un conte de Hans Christian Andersen publicat a 1845, encara qué l’artista s’ha inspirat a la pel·lícula del director finès Aki Kaurismäki “La xica de la fàbrica de mistos” (1990), inicialment en la protagonista, Iris, una dona marcada pel seu entorn.

Marta Beltrán es centra en la solitud dels personatges femenins i en les diferents formes que aquests tenen d’enfrontar les dificultats de la classe humil del nord d’Europa. A més, planteja una reflexió plàstica sobre la solitud i l’aïllament de les dones a la filmografia d’Aki Kaurismäki.

Amb obres de entre 1,50 i 2 metres, l’artista canvia els seus dibuixos en blanc i negre per un contrast cromàtic dels rojos, blaus i ocres típics del cineasta. A més l’artista reinterpreta l’univers de Kaurismäki combinant, a algunes seqüències clau de les pel.lícules, un ambient lúgubre i distant amb esperança, empatia i bondat.

La mostra es divideix en tres seccions que indaguen en la representació de la dona: A l’espai interior, a les formes d’interacció amb el altre, i al caràcter simbòlic de la seua relació amb els objectes com a prolongacions del seu propi ser, companyia o atrezzo.

A l’exposició, també es pot veure una selecció de esbossos i dibuixos més xicotets que mostren el procés de treball de l’artista. A més, els visitants podran gaudir d’una caixa de llum on podran veure escenes de les pel.lícules que han inspirat a l’artista o han sigut referència per a l’elaboració dels dibuixos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =

bombers
Valencia activa