25n
25N
25N

El MuVIM acull un debat sobre la ‘Querella Argentina’ contra els crims del franquisme

Un centenar de valencians han presentat denúncies en el consolat argentí de Madrid perquè les incorporen en el procés judicial

El MuVIM acull un debat sobre la ‘Querella Argentina’ contra els crims del franquisme
03/04/2017 -

La Diputació de València, amb la col·laboració de la Plataforma Valenciana de Suport a la Querella Argentina, ha organitzat una jornada municipalista sobre la ‘Querella Argentina’ contra els crims del franquisme que tindrà lloc dimarts 4 d’abril en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM).

La trobada, que tindrà lloc a les 11 hores en el saló d’actes del museu, comptarà amb la presència de Rosa Pérez Garijo, diputada de Memòria Històrica; Joaquim Bosch, jutge-magistrat i portaveu territorial de l’Associació Jutges per a la Democràcia; Ana Messuti, l’advocada personada i membre de la Coordinadora estatal de Suport a la Querella Argentina (CeAQUA); Jacinto Lara, president de l’Associació Pro Drets Humans d’Espanya i advocat de la CeAQUA; Alberto Aznar, advocat i membre d’Amnistia Internacional; i Llum Quiñonero, membre de la Plataforma Valenciana de Suport a la Querella Argentina.

 

Impuls des de l’àrea de Memória Històrica

La diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, ha impulsat aquesta trobada d’informació als Ajuntaments per a col·laborar en la tramitació de la coneguda com a “querella argentina” –la causa que instrueix la jutgessa argentina María Servini contra els crims del franquisme–, així com per a afavorir la interposició de denúncies en els jutjats espanyols, com recentment han fet Pamplona i Barcelona.

El passat 29 de desembre de 2016 el ple de Diputació va aprovar una moció de la Diputada delegada de Memòria Històrica on s’instava a les autoritats competents a col·laborar en la tramitació del procés judicial 4591-10, del Jutjat número 1 de Buenos Aires. L’esmentada moció també declarava el “suport incontestable” de la Diputació de València a tots els habitants de la província que van ser víctimes de la repressió i als seus familiars i, per últim, es comprometia a assistir jurídicament als Ajuntaments que es personaren en causes vinculades a esclarir i jutjar els esdeveniments esdevinguts en els seus respectius municipis relacionats amb la repressió franquista. Per això, “és tant important la jornada prevista per a demà. Des de les entitats locals, hem de treballar de valent per tal d’acabar amb la impunitat”, ha declarat Pérez Garijo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =

museo prehistoria