El Museu de Prehistòria de València s'internacionalitza amb un ‘viquiconcurs’

Del 15 de juny al 15 de juliol aquesta iniciativa pretén que persones amants de l’arqueologia puguen contribuir a la difusió de temes com el Guerrer de Moixent, l’Apol·lo de Pinedo o la Cova del Parpalló

Guardar

viquitrobada_02_0_0
viquitrobada_02_0_0

Des del Museu de Prehistòria de València i Amical Wikimedia, com a part del programa de Viquipedistes residents als Museus de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, s'està preparant una original iniciativa per difondre l'arqueologia valenciana mitjançant l’enciclopèdia lliure Viquipèdia.

El projecte s'ha batejat com a Viquiconcurs, un repte d'edició en línia amb diferents premis disponibles per a aquelles persones que contribuisquen amb l’aportació de major contingut. Segons explica Francesc Fort, viquipedista resident del museu, «editar en Viquipèdia és una òptima forma de conèixer i difondre la nostra cultura, i el fet de tenir premis serveix de motivació per als editors». Una iniciativa de la que participa el Museu de Prehistòria, aportant premis, bibliografia i temes.

L'encarregat de fer la selecció d'articles a crear o ampliar ha estat Manuel Gozalbes, sempre amb l'objectiu de cobrir tota l'arqueologia valenciana, des de la prehistòria a les cultures iberes i romanes. A més, s'ha enllaçat a les publicacions del Museu de Prehistòria i del Servei d'Investigació Prehistòrica, disponibles per a la consulta lliure en línia.

El Viquiconcurs arranca el 15 de juny i finalitza el 15 de juliol. Durant un mes, qualsevol amant de l'arqueologia podrà contribuir a la difusió del coneixement editant a la Viquipèdia temes com el Guerrer de Moixent, l’Apol·lo de Pinedo o la Cova del Parpalló. Un altre dels atractius del concurs, com no podia ser d'una altra manera amb els projectes wikimedia, resultarà el multilingüisme. Totes les edicions en qualsevol idioma puntuaran, ja siguen en valencià o en cebuà.

Les bases es poden consultar a Viquipèdia: Viquiconcurs Prehistòria València, i com a activitats complementàries, es realitzaran viquimaratons orientats a aquelles persones que desitgen participar del projecte, però no disposen dels coneixements adients per poder editar a la Viquipèdia. En eixe cas, se’ls proporcionaran durant la celebració d’aquestes jornades.

Destacats