El Museu de les ciències acull diverses conferències sobre la tècnica CRISPR i les missions Exomars de l'Agència Espacial Europea

Guardar

conferencia2016-04g
conferencia2016-04g

La tècnica que permet 'editar' ADN amb un enorme potencial en medicina, agricultura o medi ambient i les missions EXOMARS de l'Agència Espacial Europea (ESA) són els dos temes que s'abordaran aquesta setmana en els cicles 'Una Comunitat amb ciència' i 'Astronomia en la Ciutat de les Arts i les ciències' de lliure accés prèvia inscripció.

Hui, 30 de novembre ,l'investigador alacantí Francisco Mojica- Premie Jaime I 2016 en Recerca Bàsica- imparteix la conferència 'Un tall pega-genètic revolucionari: la tècnica CRISPR'. Aquesta trobada forma part del cicle 'Una Comunitat amb ciència' que cerca acostar al públic els treballs de recerca que s'estan realitzant des de les universitats, laboratoris, instituts i parcs científics de la Comunitat.

Francisco Mójica va començar en 1993 a estudiar en les salines de Santa Pola a l'arqueja Haloferax mediterranei, un microorganisme amb una tolerància extrema a la sal. El seu descobriment, el sistema immune dels bacteris, és la base de la nova tècnica denominada CRISPR (acrònim de clustered regularly interspaced short palindromic repeats) que permet tallar i pegar porcions d'ADN. CRISPR ha revolucionat la biologia molecular i obri un futur d'aplicacions que van des de l'estudi de defectes genètics, fins a la curació de malalties neurodegeneratives i el càncer.

Per la seua banda, el doctor Jorge Vague participa demà, 1 de desembre, en el cicle 'Astronomia en la Ciutat de les Arts i les ciències'. En aquesta cita, el responsable científic del programa ExoMars de l'Agència Espacial Europea (ESA) explicarà els detalls més interessants de dues missions ExoMars, els objectius científics, la instrumentació, i el futur d'aquest tipus de missions.

Destacats