25n
25N
25N

El Museu de la Setmana Santa Marinera es condicionarà gràcies a l'Ajuntament de València

El Museu de la Setmana Santa Marinera es condicionarà gràcies a l'Ajuntament de València
09/09/2016 -

El responsable de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha assenyalat que “el Govern de La Nau considera importantíssim protegir i posar en valor el patrimoni cultural festiu de València. Com ja hem demostrat en ocasions anteriors, com ara amb la consecució de l’oficialitat del Museu Faller o la restauració de les roques del Corpus, de nou una intervenció municipal redundarà en la protecció de les nostres festes, en este cas de la segona celebració que més visitants atrau a la nostra ciutat, la Setmana Santa Marinera”.

Els treballs de millora i condicionament permetran l’aïllament dels portons metàl·lics d’accés al Museu de la Setmana Santa Marinera, de titularitat municipal, així com la substitució dels cristalls dels finestrals actuals de l’edifici per uns de nous d’aïllament tèrmic. Segons Fuset, “esta actuació ha de servir com a mesura preventiva per afavorir unes temperatures estables dins del recinte museístic, el que farà possible una conservació millor i més controlada de les peces que en ell s’exhibixen, sobretot els grups escultòrics dels trons-anda propietat de les confraries, germandats i corporacions”. Es combatrà així l’acció d’agents externs, especialment el vent, la humitat, el salnitre, la calor i el fred. També es renovaran els equips i pantalles de projecció del museu i es repararà l’equip de megafonia.

D’una altra banda, també es realitzaran uns treballs de reparació selectiva, restauració i consolidació d’alguns trons-anda especialment afectats, que s’exhibixen al museu, i que mostren algunes de les imatges religioses més populars de la Setmana Santa Marinera, com és el cas de la imatge del Crist en la Creu del tro-anda Resurrecció del Senyor, de la Santa Germandat de la Mort i Resurrecció del Senyor de la parròquia del Crist Redentor-Sant Rafel; la imatge escultòrica del natzaré, de la Germandat del Santíssim Ecce Homo de la parròquia de Nostra Senyora dels Àngels; els daurats i platejats del tro-anda de la Mare de Déu dels Dolors, de la Confraria dels Granaders Mare de Déu dels Dolors, de la parròquia de Santa Maria del Mar; imatges escultòriques del pas de la Verònica, de la Reial Germandat de la Santa Faç de la parròquia de Nostra Senyora del Roser, i la imatge del Crist Ressuscitat del tro-anda de la Santa Germandat de la Santa Mort i Resurrecció del Senyor, de la parròquia del Crist Redentor-Sant Rafel.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 3 =