25n
25N
25N

El Museu de la Rajoleria de Paiporta inaugura 'Refugi il·lustrat', una mostra d'il·lustracions sobre el drama de les persones refugiades

El Museu de la Rajoleria de Paiporta inaugura 'Refugi il·lustrat', una mostra d'il·lustracions sobre el drama de les persones refugiades
20/10/2016 -

Hui s’inaugura al Museu de la Rajoleria de Paiporta l’exposició ‘Refugi il·lustrat’, amb 150 il·lustracions al voltant del drama de les persones refugiades. La mostra és obra l’Associació Professional d’Il·lustradors de València (APIV), i la seua arribada a Paiporta ha estat impulsada per la regidoria de Benestar Social. L’acte d’inauguració està programat per a les 19.30 hores.

En ‘Refugi il·lustrat’, que estarà a disposició dels visitants del Museu de la Rajoleria fins al proper 18 de novembre, s’analitza des del punt de vista gràfic una problemàtica que, segons dades de l’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR), afecta actualment a 60 milions de persones en tot el món. Encara que el drama és antic, en els últims anys s’ha aguditzat amb l’esclat de la guerra a Síria i el desplaçament forçós de centenars de milers de persones que fugen de les bombes, la fam i la mort.

Convençuda del poder comunicatiu i sensibilitzador de la il·lustració, l’APIV va impulsar a principis d’enguany una campanya gràfica oberta en suport de les persones migrants, víctimes de la crisi dels refugiats i de la inoperància dels països europeus a l’hora de trobar solucions. La campanya dels il·lustradors valencians ha crescut amb el pas dels mesos gràcies a les aportacions altruistes de 270 il·lustradors i il·lustradores de països com la pròpia Síria, Rússia, Itàlia, França, Irlanda, Mèxic, Xile, Argentina o Espanya. Entre les imatges, se n’han seleccionat 150 que componen la mostra que ara arriba a Paiporta.

‘Refugi il·lustrat’ és una representació intergeneracional de professionals de diferent trajectòria, entre els quals es troben El Roto, Isidro Ferrer, Ajubel, Riki Blanco, Javier Olivares, Juan Berrio, Paco Giménez, Javier Velasco, Judas Arrieta, Malota, Enrique Flores o Pepe Carrió, entre els consolidats, i Julio Cejas, Núria Tamarit, César Barceló, Cachetejack, Luis Demano, Negrescolor o Sonia Pulido entre els emergents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

museo prehistoria