25n
25N
25N

El Monestir de Sant Miquel dels Reis obri els dies 6 i 8 de desembre amb visites guiades gratuïtes

El Monestir de Sant Miquel dels Reis obri els dies 6 i 8 de desembre amb visites guiades gratuïtes
06/12/2016 -

El Monestir de Sant Miquel dels Reis obri hui, festivitat de la Constitució, i el dia 8 de desembre amb visites guiades gratuïtes i les sales de les exposicions ‘Cervantes i Shakespeare. 400 anys’ i ‘Premsa satírica i cultura popular valenciana. Dels col·loquiers a la cibersàtira’.

Les visites no requereixen reserva prèvia i es disposen en dos torns, a les 12.00 hores i a les 13.00 hores. El recorregut és realitzat per un guia turístic que explica la història del monestir que és bé d’interés cultural i que ara és la seu de la Biblioteca Valenciana.

El monestir el van manar construir els virreis de València, Germana de Foix i el duc de Calàbria, Ferran d’Aragó, en 1546, sobre el monestir cistercenc de Sant Bernat de Rascanya. L’encàrrec va ser realitzat a l’arquitecte Alonso de Covarrubias i aquesta obra que se situa entre les més importants del Renaixement valencià, encara que algunes peces com l’església es va construir en període barroc.

En la visita es recorre el claustre sud del monestir, l’església de Sant Miquel, la cripta on es guarden les restes de Ferran d’Aragó i Germana de Foix, l’escala claustral i la zona arqueològica del costat nord del monestir.

Els visitants podran també visitar l’exposició ‘Premsa satírica i cultura popular valenciana. dels col·loquiers a la cibersàtira’ amb els seus 40 panells explicatius i 150 peces procedents dels fons documentals de la Biblioteca Valenciana, que componen aquesta mostra sobre la comunicació satírica des de publicacions del segle XV fins a l’actualitat, centrant-se en la prolífera producció de revistes de finals del segle XIX com ‘El Mole’ i ‘La Traca’.

Altres documents d’interés que es poden contemplar són dibuixos i gravats, peces de teatre censurades per la dictadura, la primera pel·lícula sonora en valencià, ‘El fava de Ramonet’, i una escultura en grandària natural del ‘Nano d’En Llop’, realitzada per l’artista faller Paco Pellicer

També està oberta en la sala permanent ‘Cervantes i Shakespeare. 400 anys’, amb selecció d’exemplars del Quixot en diversos idiomes (anglés, portugués, basc, alemany, japonés, àrab, hebreu i grec), les primeres edicions de les obres de Cervantes, impreses moltes d’aquestes en vida del seu autor, entre aquestes el Quixot imprés a València per Pere Patrici Mei (1605), i edicions de Quixots il·lustrats: des de l’edició més antiga que existeix (Brussel·les, 1662), fins a recents com les versions de Manolo Boix, Mingote o Forges (s. XXI), passant per Ibarra (s. XVIII), Apel·les Mestres (s. XIX), o Segrelles (s. XX). En la mostra també s’exhibeix una selecció de cartells d’obres de Shakespeare representats a València en els últims 40 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 17 =