caixa popular

El mercat laboral necessita més obrers tecnològics

El mercat laboral necessita més obrers tecnològics
03/08/2017 -

La tecnologia està present a tots els nivells en l’àmbit socioeconòmic. La nostra vida és més tecnològica que mai, i la immersió de les TIC en la societat seguirà avançant de manera imparable.

Tots els sectors, d’una manera o altra, intenten adaptar-se a aquests canvis continus, i en l’àmbit de l’educació, cada vegada més sorgeixen iniciatives que van en aquesta línia. Segons explica David Monreal, professional amb 20 anys d’experiència en el sector online, 12 d’ells a InfoJobs com a desenvolupador de negoci, i fundador de l’escola de programació Skylab Coders, el sector privat és el que millor està responent als reptes que se li plantegen al món de l’ensenyament, mentre que a l’educació tradicional li està costant més. “Els principals problemes que presenta són la manca d’orientació a l’estudiant i programes acadèmics obsolets, que no saben adaptar-se als canvis i avanços, o que tot i que se centren en la tecnologia, no ensenyen com pensar i treballar en aquest camp”.

Els plans d’ensenyament i els seus continguts s’han d’adaptar a les innovacions tecnològiques. L’educació tradicional està formant grans teòrics en aquest terreny. Mentrestant, empreses de tot tipus i sector, demanen professionals formats en les noves tecnologies que sàpiguen respondre adequadament a les necessitats del seu negoci o projecte. “No necessiten genis de la tecnologia, necessiten obrers tecnològics, gent motivada i amb capacitats, que no només coneguen les tecnologies modernes, sinó també les bones pràctiques i metodologies que els permeten incorporar-se a equips de treball”.

La manca de candidats que encaixen amb aquests nous perfils professionals és un problema per al mercat laboral en termes d’ocupació, i per al teixit empresarial i el creixement econòmic. “En Skylab Coders ampliem i actualitzem de forma continuada el nostre currículum d’ensenyament, per adaptar-lo i incloure les noves tecnologies que estan demandant-cada vegada més en el mercat laboral”, explica Monreal.

És principalment per aquesta raó que el futur més immediat del mercat laboral està en les acadèmies i les escoles privades que adapten les seues metodologies d’ensenyament a aquestes noves i canviants necessitats. “Si els programes de formació no s’actualitzen al mateix ritme que els avenços tecnològics, les empreses, professionals i l’economia en el seu conjunt, paguen les conseqüències”, insisteix David Monreal. “A més cal seleccionar a alumnes que tinguen curiositat i capacitat per reciclar-se en un entorn canviant”.

Si la finalitat última de qualsevol programa formatiu és preparar els estudiants per a accedir al mercat laboral, universitats i entitats han de ser conscients del que demanden empreses i organitzacions. “Els perfils professionals que es demanen actualment són diferents dels de fa 5 anys”.

Skylab Coders ha dissenyat una metodologia, tant d’ingrés a la seua acadèmia com de formació, que fins i tot permet als seus alumnes trobar feina tot just una setmana després d’haver acabat la seua formació, i fins i tot abans de graduar-se en les seues bootcamps. “El punt fort del programa formatiu dels nostres cursos intensius és el seu altíssim nivell, tant en la matèria que s’imparteix com el seu procediment i bones pràctiques, adaptant-se al que demana el mercat laboral actual”.

Fundada fa un any, Skylab Coders acaba d’inaugurar les seues noves instal·lacions al districte de la innovació de Barcelona, ​​el 22 @. L’acadèmia ofereix un espai als estudiants en què es garanteix la personalització a les classes.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris