25n
25N
25N

El Mercat Central reclama mesures urgents per a evitar més pèrdues

L’Associació de Venedors del Mercat reivindiquen que se solucione els problemes d’accés i aparcament per a no perdre clients

El Mercat Central reclama mesures urgents per a evitar més pèrdues
27/10/2016 -

Des de fa uns mesos, l’actual govern valencià va aprovar establir com a zona de vianants els carrers que envoltaven al Mercat Central de València, amb l’objectiu d’eliminar el tràfic en una zona emblemàtica de la ciutat i, a més, facilitar l’accés als vianants. No obstant això, aquesta mesura també suposava un canvi en la ruta dels autobusos públics que, abans, portaven als ciutadans fins a la porta del mateix mercat.

Aleshores, l’Associació de Venedors del Mercat Central de València va alçar la seua veu per a reclamar que, prèviament a la conversió en zona de vianants, es construïra l’aparcament de la plaça Ciudad de Brujas, així com que es milloraren les línies d’autobusos per a evitar la pèrdua de clients.

En l’actualitat, l’actual consistori, que va destinar al voltant d’11 milions d’euros per a comprar l’aparcament de la plaça Ciudad de Brujas, invertirà altres 4,5 milions més, aproximadament, per a arreglar-ho i posar-ho, en el menor temps possible, al servei de la ciutadania.

No obstant això, d’acord amb els venedors del Mercat Central, el retard en la construcció del nou pàrquing i el canvi de les rutes dels autobusos han generat problemes de clientela i, per tant, un descens en les vendes.

D’esta manera, i com a protesta, cada dimecres, des de fa un mes, els venedors del Mercat Central realitzen aturs i apagades de llum per a exigir que es posen solucions urgents, destinades no solament a millorar el transport públic, sinó també, perquè es construïsca l’aparcament que facilitarà als clients l’accés al mercat en vehicle propi.

Així i tot, aquestes accions reivindicatives no estan tenint l’efecte esperat, per la qual cosa ja comencen a produir-se discrepàncies entre els mateixos venedors. En aquest sentit, ja s’ha produït una primera dimissió del comitè de crisi, la de l’anterior president de l’Associació de Venedors, Vicente Garrido.

En aquesta divisió d’idees, n’hi ha qui consideren que ja és hora d’empitjorar les protestes per a aconseguir cridar més l’atenció. Però també, hi ha els qui pensen que és millor continuar amb les accions que s’estan duent a terme actualment.

En qualsevol cas, el comité de crisi del Mercat Central ha enviat una carta al regidor de mobilitat, Giuseppe Grezzi, en la qual, després de la reunió entre ambdues parts, afirmen que “perquè cessen les accions reivindicatives és necessari que es comprometen a millorar l’accessibilitat dels seus clients”. Per a això, han afegit que les mesures que s’haurien d’adoptar serien les següents:

“En primer lloc, un compromís del Regidor de mobilitat que garantisca que no tancarà cap accés més al Mercat Central, fins que no s’òbriga el Pàrquing de la Plaça de Brujas. Això implica, que no s’inicie cap obra entorn del mercat que impedisca o dificulte encara més l’accés en vehicle privat i transport públic. Ens referim principalment a les obres en el primer tram de Sant Vicent, Paz i reina. A més, l’ampliació de la línia 81 fins al Mercat Central, la ubicació de semàfors (MªCristina-C/del Trench) que regulen l’entrada en la zona per als vianants, que creen cues interminables per a accedir al Mercat. I finalment, que se senyalitzen les vies d’entrada alternatives que falten des de Gran Via i els senyals en encreuament amb Guillem Sorolla amb Maldonado i en Plaça de Brujas eixint de Pie de la Cruz”.

No obstant això, durant els pròxims dies, sembla que se centraran a preparar la celebració del centenari del mercat, que tindran lloc el pròxim 6 de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 2 =

museo prehistoria