25n
25N
25N

El mercat artesà i ecològic d'Alboraia rep una felicitació del director general de Comerç i Consum de la Generalitat

El mercat artesà i ecològic d'Alboraia rep una felicitació del director general de Comerç i Consum de la Generalitat
19/08/2016 -

El director general de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, Natxo Costa, va visitar per sorpresa el mercat artesà i ecològic situat en Port Saplaya i va felicitar als seus components i a l’Ajuntament d’Alboraia, promotor d’esta iniciativa.

Alboraia compta amb un singular mercat que a l’estiu abandona el centre de la localitat per a situar-se en els passejos marítims de les seues platges. Estos llocs acullen productes realitzats artesanalment o que van directament de la terra a la taula, de la mà d’artesans i agricultors que pertanyen a Alboraia o a la comarca de l’Horta, majoritàriament. També trobarem un lloc de llibres que acompanya i completa este mercat tan especial majoritàriament. També trobarem un lloc de llibres que acompanya i completa este mercat tan especial. Este singular mercat ambulant recorre en diferents èpoques de l’any els tres nuclis del municipi -Port Saplaya, Patacona i el centre urbà- i dissabte passat 13 d’agost, va rebre la visita del director general per sorpresa, per a comprovar el seu funcionament sense major protocol.

Per al Consistori és important la qualitat i l’origen dels productes, per eixe motiu tots els productors ecològics que participen en este mercat, estan acollits a diversos segells que certifiquen l’origen i el mode de cultiu dels seus productes, d’altra banda, els agricultors que estan en procés d’obtindre el segell també tenen l’oportunitat de vendre la seua producció en el mercat, d’esta manera s’estimula l’adopció d’estes tècniques de cultiu més exigents i s’acompanya a l’agricultor en el procés de transformació de la seua producció.

El mercat aspira a acollir agricultors de les comarques de l’interior, de manera que puga oferir major visibilitat i varietat de productes ecològics de la Comunitat Valenciana a tots els usuaris, tant als que ho visiten a l’estiu, com als veïns i veïnes d’Alboraia. Com comenta l’alcalde, Miguel Chavarria, “este és un mercat que promociona no sols productes sinó també maneres de viure i de produir arrelades en la nostra llarga tradició artesanal que no hem de perdre, però que compten també amb grans dosis d’innovació i creativitat que incorporen hui els nous productors. Amb la seua constància i dedicació este mercat ens proporciona una altra forma de consum més responsable i sostenible. Estic segur que amb el temps es convertirà en un bon referent per al sector pel seu gran qualitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =