25n
25N
25N

El Magnànim presenta a Ontinyent les actes del IV Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida

La Diputació de València potenciarà la relació amb els instituts d’estudis locals a través de la col·lecció “Estudis Comarcals”

El Magnànim presenta a Ontinyent les actes del IV Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida
28/01/2017 -

La institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presentà a Ontinyent el llibre que recull les actes del IV Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, que tingué lloc a Benigànim el 2014. A l’acte, celebrat al Centre Cultural de Caixa Ontinyent, intervingueren Jorge Rodríguez, president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent; Xavier Rius, diputat de Cultura; Vicent Gomar, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida; i Vicent Calatayud iLluïsa Gallego, president i vicepresidenta de l’IEVA (Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida), entitat organitzadora del congrés.

Potenciar els estudis comarcals.“Amb aquest llibre al Magnànim, explicà Xavier Rius, diputat de Cultura, encetem una nova etapa i nou disseny d’Estudis Comarcals, una col·lecció que anem a potenciar com a referent de la fructífera col·laboració que volem mantindre amb els instituts d’estudis comarcals”.

Per la seua part, Jorge Rodríguez, president de la Diputació i alcalde d’Ontinyent, va felicitar a l’IEVA “per la seua valentia al posar en marxa en plena crisi econòmica un esdeveniment cultural de la importància i complexitat del Congrés d’Estudis” i va subratllar el compromís de la Diputació amb les comarques “un àmbit en què ens trobem molt còmodes”.

Des de l’IEVA, associació que agrupa als investigadors de la comarca, Calatayud i Gallego agraïren el suport de la Diputació i destacaren la “qualitat i varietat de les ponències i comunicacions presentades, que recorren multitud de temes, pobles i punts de vista de la comarca, amb autors i autores de totes les edats”. Entre els diferents objectes d’estudi, un variadíssim recull que abasta des de la història de la regió en moments històrics com el Trienni Liberal o la Batalla de Llutxent, a estudis al voltant de les perspectives econòmiques de la comarca, la llengua, propostes didàctiques per a les escoles, el Tirant lo Blanch, la festa de moros i cristians, el medi ambient, la industrialització de la zona o els mitjans de comunicació. El volum, de 734 pàgines, ja es pot adquirir a les llibreries a un preu de 15 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 14 =

museo prehistoria
museo prehistoria