caixa popular

El llenguatge polític dels pressupostos

Els pressupostos de qualsevol administració pública són el llibre en blanc on els partits tradueixen en termes econòmics les seues propostes polítiques. No hi ha política real sense que estiga consignada en el pressupost. Per tant l’aprovació de qualsevol llei de pressupostos és un dels moments polítics més importants per a la ciutadania. És sense cap dubte aquest escenari el més adequat per a poder comprovar fefaentment on queda el compromís adquirit pels polítics davant la ciutadania. L’altre moment complementari és el de l’execució pressupostària, que és quan s’apliquen efectivament els recursos públics al compliment del previst legalment.

Els pressupostos de la Generalitat valenciana d’aquest exercici 2018 són uns dels més decisius per a la ciutadania. I ho són perquè són els últims d’aquesta legislatura en els quals poder consolidar mitjançant consignació pressupostària el vertader canvi de model polític, social i econòmic respecte del qual ha vingut desenvolupant el Partit popular en aquests vint anys de govern en la Generalitat valenciana i que ha resultat palmàriament fallit. Mai van ser com diuen asos de la gestió pública, sí que ho van ser i ho són de la corrupció. Les dades parlen per si mateixes. Per això l’aposta de Podem a la Comunitat valenciana en aquest moment polític és tan ferma en la defensa de mesures que traduïsquen eixe canvi.

Exigim al Consell de la Generalitat que la ciutadania note en el dia a dia el canvi que vam venir a impulsar i que ens va portar fa dos anys a prestar-li els 8 vots que necessitava per a governar la Comunitat valenciana. Reivindiquem el compliment de les expectatives de la ciutadania en aquest govern. No pensem fer ni un pas arrere en la demanda del que constitueixen mostres significatives d’avanç i de canvi traduïdes en: una educació amb instal·lacions dignes i amb cobertura pública de 0 a 3 anys; una sanitat pública que garantisca medicaments gratuïts als qui menys recursos tenen; posar fi als desnonaments garantint habitatge de lloguer social; invertir en justícia d’una vegada per sempre dotant-la de mitjans per a protegir a la ciutadania dels abusos dels bancs en les clàusules sòl i a emparar-la enfront dels defraudadors i corruptes.

Necessitem un canvi de model productiu que ens convertisca en motor econòmic i reduïsca els alts nivells de desocupació existents. Tenim l’oportunitat històrica que el model turístic no es base en el nombre de visitants i a ser tan sols un segur de sol. La taxa turística és un pas decidit que reivindiquem des de Podem per ser un model exitós experimentat en altres llocs. Tenim un repte important al davant en aquest exercici pressupostari i des de Podem serem decisius que el Consell estiga a l’altura de les transformacions valentes que no admeten major espera.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + quinze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios