caixa popular

El jazz mediterrani de Ximo Tébar i la cançó d'autor de Joan Amèric a Sagunt a Escena

El jazz mediterrani de Ximo Tébar i la cançó d'autor de Joan Amèric a Sagunt a Escena
22/08/2017 -

El dijous 24 d’agost, a les 22:30 h, el Teatre Romà de Sagunt rebrà l’espectacle “Nits de sons i cançons de la Mediterrània” que protagonitzen, en un concert doble, dos artistes valencians que marquen tendència en els seus respectius estils: el guitarrista de jazz Ximo Tébar i el cantautor Joan Amèric. Els dos artistes s’uniran al final per a arredonir una nit entranyable de cançó i jazz entre amics, on hi haurà sorpreses.

Joan Amèric, cantautor, Premi BarnaSants al millor concert, presentarà el seu nou projecte. Bellesa i compromís s’abracen en la proposta artística d’aquest cantautor reconegut per la premsa especialitzada i per artistes com Lluís Llach o Maria del Mar Bonet com un renovador del gènere en llengua catalana i com l’autor més destacat de la seua generació.

En el seu concert interpretarà, en format de grup, l’espectacle DirectaMENT, una proposta que exposa, des d’angles sonors actuals, cançons clàssiques del seu repertori que ja són patrimoni de la nostra cultura, i també introduirà detalls inèdits del pròxim disc que amplien el seu univers expressiu, un univers particular habitat per sirenes, idees i somnis.

Després de més de dues dècades de treball ininterromput Joan Amèric és reconegut com un referent dins de l’àmbit de la cançó d’autor en llengua catalana. Des dels seus inicis va sorprendre per la sensualitat de la seua veu i la seua manera particular d’entendre la creativitat dins del gènere.

L’originalitat de la seua proposta es nodreix de diversitat d’estils musicals i poètics. Força i tendresa s’alien en la lírica dels seus textos, de temàtica amorosa i compromesa. Entre els diversos premis que ha rebut, destaquen: el Premi BarnaSants al Millor Concert de la Secció Oficial, i tres “Èxits d’Or – Generalitat Catalunya” per diferents treballs discogràfics.

El guitarrista, compositor i productor de jazz Ximo Tébar serà l’encarregat d’obrir l’espectacle a les 22:30 h. Aclamat per la crítica internacional i qualificat d’un dels músics més innovadors, experimentals i progressius del panorama actual, Tébar ha sigut premiat en diverses ocasions com a millor solista de jazz pel Ministeri de Cultura, i a Nova York va rebre el premi de la International Association for Jazz Education.

“Soleo” (Warner) és el títol del seu nou disc, el qual celebra 25 anys de discografia, treball i investigació entorn de la fusió i mestissatge del jazz i les músiques mediterrànies. Per a arredonir aquest aniversari està a la venda un llibre, “Ximo Tébar: la guitarra del jazz mediterrani”, escrit per José Pruñonosa i editat per Piles (Editorial de Música S.A.), que fa un recorregut per la discografia de Ximo i per eixos vint-i-cinc anys de carrera en la música.

Creador de l’anomenat “Són Mediterrani”, fusió de jazz i flamenc amb aroma mediterrània, la seua presentació a Sagunt a Escena oferirà una àmplia mostra d’aquest estil, incloent-hi en el seu programa tant títols propis (“Soleo”, “Nana”, “Són Mediterrani”), com a aliens (com el seu personalíssima versió de l’adagi del “Concert d’Aranjuez” de Joaquín Rodrigo, “Take Five”, del recordat Paul Desmond, o fins i tot “La Pantera Rosa”, d’Henry Mancini).

Les entrades per a aquest concert poden comprar-se en la pàgina entradas.com, o en la taquilla del propi Teatre Romà de Sagunt.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − huit =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios