caixa popular

El jazz flamenc de Jerez Texas per a submergir-se en aventures, jocs i somnis

El trio de guitarra, bateria i violoncel va ser protagonista durant la segona nit del Festival SIFASOL de Catarroja

Referir-se al grup Jerez Texas és pensar en joc, passió i històries a través de la música. Almenys així ho va demostrar el trio de músics en la segona nit del Festival SIFASOL de Catarroja, que durant aquesta setmana omplirà de jazz la Plaça de la Llotgeta a partir de les 22 hores. Aquest grup que es defineix com a “creador de vellut sonor”, va tocar anit les cançons del seu últim disc, “Clar de Lluna” i va fer viure al públic una nit de jazz flamenc on la guitarra, el violoncel i la bateria es van lluir com mai.

Sifasol_martesRicardo Esteve (guitarra), Matthieu Saglio (violoncel) i Jesús Gimeno (bateria), amb un talent innat i, sobretot, passió sobre l’escenari, van demostrar que la combinació d’aquests instruments era idònia per al jazz flamenc, però també per a explicar històries i obrir-se al món. “Clar de Lluna”, com ells mateixos van explicar, reuneix aventures i somnis dels seus components. Per això, en el concert cada cançó pròpia va acostar als assistents a la calor de Sudan, a la vida a París o simplement, a imaginar a una parella d’ancians ballant en el carrer.

A més, en el Festival SIFASOL van destacar pel seu virtuosisme, humor i plaer. Mentre que la percussió de Gimeno va aportar matisos dinàmics clau per al desenvolupament de cada aventura, el violoncel·lista Saglio va posar el to més romàntic i nostàlgic per aquells records i la guitarra, a les mans d’Esteve, va donar el toc flamenc tan característic de Jerez Texas. El resultat va ser obres amb modulacions elegants, transformacions d’allò més delicat al més enèrgic i, sobretot, la simulació d’un joc a través de la música.

Aquest trio de músics manté una amistat des que van començar en 2002, fa ja quinze anys, i gràcies a la seua complicitat en l’escenari han donat més de 500 concerts en 25 països: Espanya, França, Mèxic, Namíbia, Guatemala, Hondures, Xina, Japó, EUA, Qatar, Howeit, Panamà, Nicaragua, Bèlgica, Haití, Egipte, Tunísia, Sudan, República Dominicana, Portugal, Índia, Ucraïna i Moldàvia, entre ells.

La seua mescla de flamenc, jazz i música inspirada en els països que han visitat també ha cridat l’atenció de col·laboradors que han donat un punt més de riquesa a Jerez Texas. És el cas d’Isabel Julve, Josep Aparicio “Apa”, Abdoulaye N’Diaye, Ester Andújar, Arancha Domínguez i Burguitos com a veus, però també el dels instrumentistes David Pastor (trompeta), Carlos Sanchis (acordió), Denis Colin (clarinet baix), Gabriel Saglio (clarinet), Osvaldo Jorge o David Gadea (percussió).

Per a acabar l’actuació, el trio va aconseguir que el públic s’arrancara a cantar al costat d’ells i va agrair a l’Ajuntament de Catarroja l’organització i el cartell “tan bo” del Festival SIFASOL. Aquesta nit, el concert serà de Valencia Art Quartet, que presentaran el seu projecte “Amèrica”, el dijous hi haurà sopar de cabasset i actuació de Sis veus per al poeta amb motiu de la “Nit d’Estellés”. Finalment, la veu vellutada de Thaïs Morell i els seus músics acabarà amb aquesta setena edició la nit del divendres.

“Clar de Lluna”

“Aquest disc va ser gravat en directe en el Teatre Romà de Sagunt durant una nit en què la lluna estava quasi plena”, va explicar Matthieu Saglio. Aquesta escena va ser la que els va inspirar per a cridar així al seu cinqué disc l’agost de 2016, després de “Saó” (2005), “Patchwork” (2007), “Sun” (2010) i “Viento y Marea” (2013). Amb ell, van començar la seua gira el febrer de 2017 i, des de llavors, han recorregut diversos racons d’Espanya i països com Mauritània.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − catorze =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018