25n
25N
25N

El IVAS inaugura una nova exposició amb fotografies de la vida quotidiana en els habitatges tutelats

Sota el lema ‘Un món de capacitats’ pot visitar-se del 13 de juny a l’11 de juliol en el Mercat del Cabanyal de València.

El IVAS inaugura una nova exposició amb fotografies de la vida quotidiana en els habitatges tutelats
14/06/2016 -

L’Institut Valencià d’Acció Social (IVAS), de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha inaugurat una exposició de fotografies de la vida quotidiana en els habitatges tutelats de persones amb diversitat funcional intel·lectual de l’entitat.

L’exposició, que pot visitar-se fins al dia 11 de juliol en el Mercat del Cabanyal de València, arreplega un total de 70 obres seleccionades d’entre un recopilatori de fotografies en les quals es mostra l’activitat diària en aquests recursos.

Aquesta iniciativa, que es presenta sota el lema ‘Un món de capacitats’, ha sigut organitzada pels professionals i el personal que dóna suport als usuaris dels habitatges. S’ha dividisc en tres seccions: Protagonistes, Habilitats Domèstiques, i Treball i Oci.

Els habitatges tutelats són un instrument important, al costat de la formació d’ocupació, per a aconseguir la inclusió social de les persones amb diversitat funcional intel·lectual. Per a promoure l’autonomia d’aquestes persones, l’Institut Valencià d’Acció Social disposa de 35 places distribuïdes en sis habitatges tutelats amb 32 places i altres dos habitatges de ‘Vida Independent’ amb tres places.

Aquest tipus de recursos són una alternativa als centres residencials i es configuren com a llars funcionals, adequats al nombre i característiques dels usuaris i inserits en l’entorn comunitari, on conviuen un grup homogeni de persones amb diversitat funcional intel·lectual amb necessitats de suport, en règim de funcionament parcialment autogestionat.

El IVAS compta amb un habitatge assistit a Xest, una altra supervisada a Rocafort i quatre que són de promoció per a la vida diària, situades en la ciutat de València. A més presta suports puntuals a les persones que resideixen en dos domicilis que són de ‘Vida Independent’.

L’objectiu de l’entitat és potenciar al màxim en les persones amb diversitat funcional intel·lectual l’autodeterminació en la seua vida diària i la seua participació en les decisions que afecten a l’organització de l’habitatge, a l’espai de convivència i als serveis comunitaris del context proper.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =