25n
25N
25N

L'IVAS celebra una jornada sobre bones pràctiques desenvolupades a la seva xarxa de serveis d'atenció a persones amb diversitat funcional intel·lectual

L'IVAS celebra una jornada sobre bones pràctiques desenvolupades a la seva xarxa de serveis d'atenció a persones amb diversitat funcional intel·lectual
01/12/2016 -

La secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Sandra Casas, ha destacat el canvi en el model d’atenció a les persones amb diversitat funcional de l’Institut Valencià d’Acció Social (IVAS), “substituint els plantejaments assistencials i treballant a capacitar a les persones amb diversitat funcional i afavorir la seua presència en la societat com a membres de ple dret”.

Sandra Casas ha inaugurat la ‘I Trobada sobre Bones Pràctiques’ organitzat pel IVAS, que ha reunit a més de 350 usuaris i professionals d’aquest organisme depenent de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en una jornada intercentres sobre bones pràctiques en l’atenció a persones amb diversitat funcional intel·lectual, amb la qual s’inicia una ronda de xerrades periòdiques sobre aquesta matèria.

La secretària autonòmica ha assenyalat la importància d’aquesta trobada perquè “és un dia de celebració, de retrobaments oblidats i avui recuperats després de 15 anys” i que permet “analitzar, plantejar i aportar iniciatives que recullen les inquietuds de les persones amb diversitat funcional i les seues famílies, per aconseguir nous reptes i millorar en la prestació del servei responent a les seues necessitats”.

En la jornada, que s’emmarca en els actes de celebració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional i del X aniversari de la Convenció de Nacions Unides sobre els drets d’aquest col·lectiu, s’ha explicat com el IVAS està desenvolupant iniciatives, programes i activitats basats en la promoció dels drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual, en la inclusió comunitària real i en la millora dels suports personals.

Casas ha explicat que, com a resultat d’aquesta evolució, s’han presentat un total de 17 pràctiques, planificant-se dues jornades de difusió de les mateixes als centres de l’entitat, una en el dia d’avui i una altra en el trimestre vinent del 2017, “per donar-les a conéixer i que siguen compartides per tots els que formem part del IVAS, treballadors, persones usuàries i familiars”.

Així mateix, la secretària autonòmica ha agraït als més de 800 professionals amb els quals explica el IVAS “la seua implicació en el canvi del model d’atenció de l’entitat, amb el desenvolupament d’iniciatives, programes i activitats basat en la promoció dels drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual, en la inclusió comunitària real i en la millora dels suports personals”.

En aquesta primera jornada s’han donat a conéixer vuit bones pràctiques en l’atenció a persones amb diversitat funcional intel·lectual realitzades en quatre centres ocupacionals i quatre serveis de residència i d’habitatges del IVAS.

Les bones pràctiques presentades han estat: ‘Punt Info‘, de la residència l’Almara; ‘I Jornada d’animació a la lectura fàcil en la XXXI Fira del Llibre de Castelló’, del centre ocupacional Rafalafena; ‘La nostra millor actuació’, del centre ocupacional La Tramoia; ‘Reunió delegats en Habitatges Tutelats’, de la xarxa d’Habitatges; ‘Els dijous a la piscina’, de la residència PRAGA; ‘Calendari-agenda adaptada amb imatges’, del centre ocupacional Altabix; ‘Decidim junts’, de la residència Caixa Ontinyent; i ‘Col·labora-acció amb altres entitats’, del centre ocupacional El Maestrat.

Així mateix, s’ha procedit a la lectura del manifest “Gens sobre nosaltres, sense nosaltres”, redactat pel grup de autogestores del IVAS a Castelló sobre la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Diversitat Funcional, amb el qual es pretén donar a conéixer a la societat els drets d’aquestes persones i manifestar la seua adhesió als principis de la Convenció.

El director general de Diversitat Funcional, Antonio Ragui, ha estat l’encarregat de clausurar aquesta jornada en la qual hi ha hagut un esmorzar i activitats lúdiques amb animació i discomòbil per a tots els assistents.

IVAS atén a més 1.200 persones

L’Institut Valencià d’Acció Social compta amb una plantilla de 800 professionals i atén a més de 1.200 persones amb diversitat funcional intel·lectual i d’altres col·lectius amb necessitats específiques en les seues més de 30 centres i serveis, distribuïts per tota la Comunitat Valenciana.

Per a persones amb diversitat funcional intel·lectual, disposa de 8 residències, tres d’elles amb atenció diürna; 10 centres ocupacionals i una xarxa d’habitatges amb 8 Habitatges Tutelats i 2 de Vida Independent. A més, a través de dos centres de dia presta servei a persones amb Dany Cerebral Adquirit i a majors dependents. D’altra banda, el IVAS atén en la seua Agència de Col·locació a col·lectius amb dificultats per accedir al mercat laboral i dóna treball al seu Centre Especial d’Ocupació a persones amb diversitat funcional intel·lectual, sensorial i física.

També, compta amb un departament de projectes europeus i amb un Servei de Gestió de la Dependència, i desenvolupa programes d’estades vacacionals, voluntariat i formació, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 8 =