25n
25N
25N

L'Ivace finança amb 2 milions d'euros 246 projectes per a estacions de recàrrega públiques de vehicles elèctrics

L'Ivace finança amb 2 milions d'euros 246 projectes per a estacions de recàrrega públiques de vehicles elèctrics
11/05/2021 -

La directora general de l’vace, Júlia Company ha destacat hui “l’impuls que des de l’Ivace s’està donant al desplegament de la infraestructura de recàrrega per als vehicles elèctrics per a aconseguir una xarxa emmallada en tot el territori valencià”.

Amb aquest objectiu, l’Ivace, dependent de la conselleria d’Economia Sostenible, ha destinat 2 milions d’euros en el període 2107-2020 per a sufragar 246 projectes d’instal·lació d’estacions de recàrrega d’ús públic i ha rebut un total de 162 sol·licituds d’ajudes en 2021.

Company, al costat de l’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, ha visitat l’estació de recàrrega d’ús públic instal·lada en la localitat, que compta amb dos punts de recàrrega semirràpida. L’Ivace ha donat suport a la infraestructura amb 7.156 euros, el 80% del cost total, i la instal·lació ha sigut a càrrec de l’empresa Iberdrola.

Gràcies a aquesta línia d’ajudes dirigida als ajuntaments, la Comunitat compta actualment amb més de 1.000 punts de recàrrega públics per a vehicles elèctrics, més del doble de l’objectiu marcat en el Pla de Mobilitat Elèctrica per a 2020.

D’aquests punts de recàrrega públics, un total de 182 són ràpids i els 838 restants són semirràpids. Cal destacar que els punts de recàrrega ràpida tarden al voltant de 20 minutos a realitzar una recàrrega del 80% i els punts denominats semirrápidos, necessiten al voltant de 1,5 hores per a la recàrrega.

Al costat d’aquestes ajudes, l’Ivace gestiona les ajudes del Pla Moves per a la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica d’ús públic i privat dirigides tant a entitats com a empreses i particulars. En el marc d’aquestes ajudes, enguany s’han presentat més de 400 sol·licituds per a les quals s’han destinat ja 1,9 milions d’euros.

Segons ha explicat de la directora general de l’ Ivace, Júlia Company, el sector transporte “és el de major consum energètic de la Comunitat Valenciana i pràcticament la totalitat d’aquest consum prové del petroli, per la qual cosa és essencial dur a terme polítiques actives per a fomentar un tipus de mobilitat més sostenible”.

La transició cap a una mobilitat més sostenible, ha explicat Company, “és fonamental per a aconseguir els objectius en matèria de lluita contra el canvi climàtic i la mobilitat elèctrica exerceix un paper molt important”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − nou =