25n
Orgull
Orgull

L'Institut del Clínic i la Universitat de València investiguen com combinar cèl·lules amb materials per a regenerar el cartílag de les articulacions

L'Institut del Clínic i la Universitat de València investiguen com combinar cèl·lules amb materials per a regenerar el cartílag de les articulacions
16/11/2016 -

Un projecte de l’Institut de Recerca de l’Hospital Clínic de València, INCLIVA, al costat de la Universitat de València, ha sigut seleccionat per la Fundació per a la Innovació i la Prospectiva en Salut a Espanya, FIPSE, per a un programa de mentorització internacional (recolzat en el programa del MIT IDEA Global de l’Institut Tecnològic de Massachusetts) que el seu objectiu és recolzar les tecnologies mèdiques i sanitàries més innovadores i als seus impulsors, per a convertir les seues idees en productes i serveis que tinguen un impacte real en la cura de la salut.

Es tracta del projecte “microamperes per a la regeneració del cartílag en les articulacions”, liderat per la catedràtica d’Histologia de la Universitat de València, Carmen Carda, del Departament de Patologia, en col·laboració amb el Centre de Biomaterials i Enginyeria Tissular de la Universitat Politècnica de València. El projecte desenvolupa una solució d’enginyeria tissular per a la regeneració del cartílag de les articulacions.

La doctora Carda ha explicat que “les lesions en les articulacions són freqüents en joves i en adults d’edat mitjana, i encara que no són especialment greus, sí que són molestes i invalidants, i actualment els cirurgians compten amb escasses eines per a tractar aquestes lesions. El nostre Grup de Recerca en col·laboració amb la Universitat Politècnica portem diversos anys investigant com combinar cèl·lules amb materials perquè regeneren el teixit danyat, en aquest cas el cartílag articular”.

“S’han desenvolupat uns materials que combinen polímers biodegradables sintètics amb materials d’origen natural del mateix pacient”, ha explicat. “La combinació produeix un material que es col·loca en el lloc danyat, i en estudis en models animals, concretament conills, hem demostrat que, al cap de tres mesos, l’organisme ha desplaçat tot el material que s’ha col·locat i ho ha substituït per teixit que té tot l’aspecte histològic del teixit natural i amb una superfície articular totalment funcional”.

Carmen Carda ha indicat que el projecte arranca gràcies al suport del programa VLC Bioclinic engegat per INCLIVA i la Universitat de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =