caixa popular

El Institut Valencià de Cultura reforçarà el seu suport a Mostra la Ploma a través del Circuit Cultural Valencià

El Institut Valencià de Cultura reforçarà el seu suport a Mostra la Ploma a través del Circuit Cultural Valencià
24/05/2017 -

El director general del Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos ha participat en la Filmoteca en la presentació de la tercera edició de Mostra L’Emploma, un festival de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar, organitzat per Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transexuales i bisexuales, que compta amb la col·laboració del IVC. En la roda de premsa han participat també la regidora delegada d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano; la coordinadora general de Lambda, Fani Boronat; i el coordinador de projectes culturals de Lambda, Luis Noguerol.

En la seua intervenció, Abel Guarinos ha assenyalat que “el IVC recolza i dóna cobertura a les propostes que mostren i celebren la diversitat sexual, de gènere i familiar, com és el cas de Mostra L’Emploma. Ens congratulem de l’extensió del festival enguany cap a altres ciutats valencianes i assumim el compromís per a 2018 de multiplicar-ho encara més, aprofitant l’estructura del Circuit Cultural Valencià, que justament ara ha fet un any”.

Les projeccions de les diverses seccions del festival es realitzaran en les sales Aragó Cinema. El divendres 2 de desembre, la Filmoteca acollirà la inauguració amb la projecció del llargmetratge ‘Els objectes amorosos’ del realitzador valencià Adrián Silvestre. El dimarts 13 de juny, la Filmoteca també acollirà una projecció especial del llargmetratge ‘O Ornitologo’ (2016) de João Pedro Rodrigues, una de les figures més destacades del cinema independent portuguès. Silvestre i Rodrigues assistiran al festival per a presentar les seues pel·lícules en la sala Berlanga de la Filmoteca, així com João Rui Guerra dóna Mata, coguionista de ‘O Ornitologo’.

Mostra la Ploma se celebra del 2 al 24 de juny a València amb activitats en altres localitats valencianes. En la seua programació cinematogràfica, compta amb tres seccions competitives: llargmetratges documentals, curtmetratges documentals i curtmetratges de ficció.

Aquesta nova edició del festival comptarà amb la secció Panorama dedicada a oferir llargmetratges de ficció sobre la realitat LGTB que no solen estar presents en les programacions de les sales de cinema. Mostra la Ploma integrarà, paral·lelament a les projeccions cinematogràfiques, una programació d’activitats i propostes de caràcter cultural com a acompanyament a la celebració de l’Orgull LGTB de 2017.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 8 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris