25n
25N
25N

El Institut Valencià de Cultura porta al festival Clàssics a Alcalá la seva producció 'L'Hostalera. L'última funció'

03/07/2016 -

Aquesta producció del Institut Valencià de Cultura es va estrenar el desembre passat en el Teatre Rialto de València, s’ha vist també en el Teatre Principal d’Alacant i en el de Castelló, ha estat dirigida per Vicente el Genovés i està interpretada per José Montesinos, Jaime Linares, Sergio Villanueva, Bruno Tamarit, Vanessa Cano, Panchi Vivó, Lola Moltó, Victoria Salvador i Arcadi Valent.

“La Hostalera” de Carlo Goldoni és l’obra més coneguda i potser més representada del gran dramaturg italià. L’obra, amb l’actriu Vanesa Cano en el paper de Mirandolina, presenta uns personatges que, àdhuc vivint en una societat assentada entre l’antic règim i la modernitat, es poden considerar totalment actuals en molts aspectes.

Mirandolina, la hostalera és alegre, lliure, honesta i enginyosa. El seu art per fingir la col·loca com a triumfadora entre els personatges que l’emboliquen, que solament busquen en ella satisfer els seus propis desitjos i interessos. A partir d’aquí Goldoni proposa un joc gens innocent que oculta després d’una pretesa guerra de sexes una àcida i apassionada comèdia en la qual no hi ha guanyadors ni perdedors.

La posada en escena i la versió del text que ha fet Vicente el Genovés és molt lliure, i li permet reflexionar sobre la realitat actual i futura a través de l’obra de Goldoni, de manera que planteja, alhora, l’argument de “La hostalera” i la realitat de les persones que l’estan representant.

D’aquesta manera, es crea una divertida situació dins de la qual succeeix “La Hostalera”, que deixa als actors jugar a la comèdia sense restriccions i ens permet riure’ns de nosaltres mateixos.

El director de la funció, Vicente el Genovés, ha volgut dedicar aquesta obra a la memòria d’Andrea D’Odorico i Lucca Ronconi, dos éssers humans excepcionals amb els quals es va formar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 13 =