25n
25N
25N

L'Hospital General de València acull el I taller de classificació embrionària 'time lapse'

L'Hospital General de València acull el I taller de classificació embrionària 'time lapse'
18/11/2016 -

L’Hospital General de València, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, és l’únic centre sanitari públic dotat amb tecnologia time lapse en l’àmbit nacional, ja que la seua unitat de Medicina Reproductiva fa dos anys que treballa amb aquest tipus de sistemes per al cultiu i selecció dels embrions de fecundació in vitro.

En aquests dos anys ja s’ha aplicat aquesta tècnica a 350 pacients aproximadament i les taxes de gestació clínica de la unitat s’han incrementat, de forma significativa, en més d’un 10%. A més, ha disminuït la taxa d’avortaments per una millor selecció embrionària.

Açò és gràcies al fet que l’incubador treballa a baixes pressions d’oxigen, la qual cosa millora el cultiu, a més d’incorporar al ‘time lapse’, la qual cosa permet fer una fotografia a cadascun dels embrions cada cinc minuts i el seu posterior pas a sistema de vídeo per a fer una pel·lícula de tota l’evolució de l’embrió.

Irene Cuevas, embriòloga responsable del laboratori de la unitat de Medicina Reproductiva i codirectora del I workshop de classificació embrionària time lapse, destaca que fins que l’hospital va comptar amb aquest equip “els embrions es treien de l’incubador una vegada al dia per a comprovar la seua evolució al microscopi. Amb el nou sistema de cultiu no és necessari traure els embrions de l’incubador, amb el que no s’alteren les condicions de temperatura i pH per a visualitzar la morfologia”.

Un altre avantatge és que permet el cultiu individualitzat de 14 embrions per pacient i l’aparell té capacitat per a sis pacients, de manera que es poden conrear fins a 64 embrions. D’aquests, solament un o dos es transfereixen a la pacient i la resta es congelen per a posteriors transferències si fóra necessari. Per aquest motiu, el Grup d’Interés d’Embriologia de ASEBIR (Associació per a l’Estudi de la Biologia de la Reproducció), ha celebrat aquest curs.

El contingut de la sessió de treball ha sigut dissenyat amb la finalitat de donar a conéixer els aspectes positius i negatius que presenten els diferents equips en el mercat actual: la classificació embrionària clàssica i el time lapse. “És una forma d’acostar als professionals els avanços en la valoració morfològica dels embrions i poder implementar els seus laboratoris amb aquells que s’ajusten a les seues necessitats”, afig Mª Victoria Hurtado, presidenta del Grup d’Interés d’Embriologia de ASEBIR i codirectora del curs.

Les classes les han impartit professionals amb gran experiència en el món de la reproducció assistida, tots ells han treballat o treballen amb els diferents sistemes de time lapse, a més de ser membres del Comité Permanent del Grup d’Interés d’Embriologia de ASEBIR.

La part teòrica ha centrat l’atenció de l’alumne en les diferents metodologies per a valorar la qualitat embrionària i en la part pràctica l’alumne ha tingut l’oportunitat de veure els sistemes de time lapse més nous i conéixer els aspectes tècnics.

“El que s’espera dels time lapse és completar la morfologia clàssica per a una millor selecció dels embrions amb major potencial d’implantació, així com conéixer en tot moment les fases del seu desenvolupament”, conclou Furtat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =