caixa popular

El Grup MTPascual guanya el premi a la millor història del País Valencià

El Grup MTPascual guanya el premi a la millor història del País Valencià
24/05/2017 -

El Grup mtpascual, format per María Teresa Pascual Galiano de l’IES San Vicente de Sant Vicent del Raspeig, ha guanyat el Premi a la Millor Història del País Valencià de la 9a edició del concurs Ficcions gràcies a la seva història titulada “T’estime, t’estimo, t’estim”. El jurat ha atorgat el màxim reconeixement de la Comunitat Valenciana al relat d’aquesta noia per ser una narració amb “una escriptura sorprenentment elegant per a un tema tan delicat com és la malaltia, i alhora amb la delicadesa necessària perquè qualsevol lector se senti implicat fins a arribar a l’empatia. Una sorprenent capacitat de tocar de manera seriosa i simultàniament desenfada alguna fibra que queda molt a prop del cor”. La guanyadora assistirà a l’entrega de guardons de Barcelona el proper dia 25 de maig a La Pedrera, on podran optar al primer premi del concurs.

Per altra banda, els premis territorials s’han dividit per les tres províncies, on de cada una n’han sortit dos grups guanyadors ex aequo. A Alacant, el grup alvarcampello format per Àlvar Campello Miralles de l’IES Victoria Kent d’Elx per un relat titulat “Espai interior”, una història que “amb un redactat cru i directe, l’autor ens endinsa als processos d’iniciació per entrar a formar part d’una secta” ha empatat amb el grup Palomarichartlo8 format per Paloma Richart López de l’IES Pascual Carrión de Sax pel seu relat que, segons el jurat “utilitza de manera brillant els recursos literaris dels grans autors, juga molt bé amb els temps, les situacions i els personatges, teixint, a poc a poc, un text històric versemblant, enginyós i molt visual”.

A Castelló, el grup MARASA format per Marta Aicart Pauner, Sara Herrero Gilabert i Raquel Ordovás Forés del Centre Privat La Salle de Benicarló pel seu relat titulat “El pupitre”, una “història de misteri que conté tots els elements per atrapar l’interès del lector: un internat britànic de règim estricte, un protagonista arribat de nou, un escriptori on hi apareixen frases escrites…” ha empatat amb el grup mcastillop format per Maria Castillo Persiva del Centre Privat Seminari Menor Diocesà Mater Dei de Castelló pel seu relat “On l’aire s’esvaeix”, una història on “la passió incontenible per narrar, l’aventura convertida en goig de viure que segurament voldria acomplir aquell anhel secret de tots els lectors, que és que allò que t’està fent xalar tant, allò que estàs, literalment, vivint, no s’acabi mai”.

A València, el grup Inter-ficcions format per Laura Guillamón Ferrer i Sarah Rey Sancho de l’IES Pere Boïl de Manises pel seu relat titulat “Vapor d’aigua”, una “excel·lent combinació del paper del narrador i dels diàlegs dels personatges, amb un molt bon disseny de la història que arrossega, a través de les paraules, a un final obert a la imaginació del lector amb qui l’autor va jugant des de la primera fins a la última línia” ha empatat amb el grup Kalea format per Lucía Sanz Espert del Centre Privat Pureza de María d’Ontinyent pel seu relat “Les ombres de la llum” que fa que “entrem a un món de fantasia èpica al més pur estil Tokien gràcies a un llenguatge ric i preciosista”.

L’acte de lliurament de premis del País Valencià, el quart dels cinc esdeveniments que s’han organitzat al llarg dels territoris de parla catalana, va tenir lloc dimarts 23 de maig a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València. L’acte, que va començar a partir de les 17.00h, va comptar amb la presència de Rubén Trenzano, Director General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, i Josep Ritort, Secretari General de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC).

L’edició actual va tancar el passat 18 d’abril amb una participació de 2.903 alumnes d’entre 14 i 18 anys de les Illes Balears, Catalunya i País Valencià que han participat pujant a la web 787 històries. En total hi ha 140 grups finalistes, dels quals 76 grups són de Catalunya, 30 del País Valencià i 34 de les Illes Balears.

Llistat de guanyadors del País Valencià per província (53 finalistes / 30 grups):
Millor Història del País Valencià:
Grup mtpascual de l’IES San Vicente de Sant Vicent del Raspeig

Primer Premi d’Alacant:
Grup alvarcampello de l’IES Victoria Kent d’Elx
Grup Palomarichartlo8 de l’IES Pascual Carrión de Sax

Primer Premi Castelló:
Grup MARASA del Centre Privat La Salle de Benicarló
Grup mcastillop del Centre Privat Seminari Menor Diocesà Mater Dei de Castelló de la Plana

Primer Premi València:
Grup Inter-ficcions de l’IES Pere Boïl de Manises
Grup Kalea del Centre Privat Pureza de María d’Ontinyent

Finalistes:
Grup 01sama de l’IES Victoria Kent d’Elx
Grup A2 de l’IES San Vicente de Sant Vicent del Raspeig
Grup AbAn de l’IES Victoria Kent d’Elx
Grup aitor25ac de l’IES Victoria Kent d’Elx
Grup alisemperez de l’IES Victoria Kent d’Elx
Grup Alridy de l’IES Misteri d’Elx d’Elx
Grup arancha del Centre Privat Jesús María de València
Grup biliandjimi de l’IES Victoria Kent d’Elx
Grup capdesuros de l’IES Victoria Kent d’Elx
Grup CarlosVisionFive de l’IES Victoria Kent d’Elx
Grup CMO de l’IES Ramón Cid de Benicarló
Grup ForésPlaValls de l’IES José Vilaplana de Vinaròs
Grup joanvaleriaiaina de l’IES de Massamagrell
Grup Jose Such de l’IES Bellaguarda d’Altea
Grup Los Minolos de l’IES Vila-roja d’Almassora
Grup mariabasan de l’IES Victoria Kent d’Elx
Grup Marina Triana l’IES San Vicente de Sant Vicent del Rapseig
Grup MAS16 de l’IES Victoria Kent d’Elx
Grup Nudia del Centre Privat Nuestra Señora del Monte Sión de Torrent
Grup raquel 2 de l’IES El Vinalopó de Novelda
Grup sarabi de l’IES Laurona de Llíria
Grup sofiusha_ml de l’IES Juan Bautista Porcar de Castelló de la Plana
Grup thealesd de l’IES Victoria Kent d’Elx


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − onze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris